РАОП: Наставља се терор над радницима

Радници РАОП-а из Источног Сарајева данас су се поново окупили испред капије фабрике да траже исплату заосталих примања,за која имају и правоснажне судске пресуде.

Република Српска 02.10.2014 | 07:30
РАОП: Наставља се терор над радницима

На протест се одлучило само њих 10-ак док остали вјероватно и даље вјерују у обећања предсједника Републике Српске Милорада Додика од 12.септембра ове године да ће им њихов новац бити исплаћен,али под условом да не дају изјаве БН телевизији.

Ово је било ко зна које по реду обећње Милорада Додика да ће радници РАОП-а добити свој новац.Међутим када су схватили да су поново изиграни и преварени радници су се обратили,коме другом, него БН телевизији, да изнесу своју муку.

,,Не може он тако он је предсједник Републике шта он има са судским пресудама'', пита се бивши радник РАОП-а Радислав Драганић и додаје: ,,Он је блокирао и суд и школство и здравство и фабрике све је у његовим рукама.Немам шта више рећи осим да нам је остао 12.октобар''.

Мишо Вукадин,такође преварени радник РАОП-а,поручује предсједнику Додику:,,Хвала што сте нас поново преварили.Сад не знамо шта више да радимо.Нажалост радници РАОП-а су уцјењени јер иако имају судске пресуде,иако им дугују паре не долазе на протесте, плаше се али не знам више чега да се плаше''.

,,Ово је тужно,јадно и биједно.Понизили су нас и обесхрабрили.Немам ријечи'', каже Радомир Марић који са ситуацију у којој се наша криви Синдикат РАОП-а, али и Синдикат Републике Српске који није водио рачуна о радницима,Пореску управу,судове и Владу Републике Српске.

Мила Јањић поручује да су преварени радници на улици,да немају од чега да живе.

,,Министар Ковачевић и премијерка су обећали да ћемо сви бити поново позвани на посао.Сад тамо раде они који су наплатили дуговања и који су раније пљачкали фабрику'', тврди Мила.Више од 30 радника РАОП-а,који су тужили предузеће никада нису добили ни марку иако имају правоснажне судске пресуде по којима је предузеће дужно да им исплати зарађене плате.

Неколико десетина радника није тужило фабрику,али и они траже свој новац.Укупно више од 100 радника потражује око милион и 200 хиљада марака.Од продаје непокретне имовине РАОП-а руско-српској фирми Електроинжењеринг за 7 милиона марака, намирила се Пореска управа Републике Српске,Електродистрибуција и шпедитери.

За раднике није остало ништа.

Покретну имовину,процјењену на 3 милона марака,Пореска управа је заплијенила,па је потом поклонила Влади Републике Српске, а Влада је уступила бесплатно на кориштење Електроинжењерингу.Радници се питају да ли су поклоњене и њихове заостале плате?

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Василије

01.10.2014 12:25

У овој каубојској земљи,земљи лажова,превараната,криминалаца и лажова,пљачкаша свог народа и своје земље,није ништа друго ни очекивати.А ви,преварени радници,немате се чега бојати,режим режи,а народ је јачи,сви на изборе и скидати багру,за опште добро и вас и свих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

01.10.2014 12:35

Ово ј страсно ста нам раде, радио сам 40 година у Раопу, сада не могу отици у пензију иако сам испунио услове, нис нам уплатли пензиско, сада нам не дозвољавају ни да сами уплатимо, тако пролази мјесец по мјесец и ко зна јос колико док се смилују да плате, ово је психицко убијање. А о пресудама да не прицам, имају ми дузни 20 000....а како цујем ни од посла нема ниста. Толико о Додику и његовим лазним обецањима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рада

01.10.2014 12:48

шта рећи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласајте

01.10.2014 14:29

па опет гласајте за њега...и трЕба вам кад сте глупи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тилава

01.10.2014 14:37

Па кад вам је Александар Џомбић обецавао, а ја говорио да сте овце, нападали сте ме. РАОП се свео на 10 људи који протествују, туго и бједо Истоцног Сарајева. Овај народ треба да нестане дефинитивно, нисмо заслузили да постојимо. Зао ми је оних изгубљених зивота низаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зато

01.10.2014 14:46

Зато босњаци и хрвати тј. оно мало сто је остало у рс-у треба да гласају за додика да докусури рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС је РАОП

01.10.2014 16:31

Растурен, продат за јефтине паре, народ преварен, задужен.... ПС - Ови Додиковци/СНСД-овци који на БН-овом порталу "лупају" по негативним лајковима: Лијепо је што имате мишљење, лијепо је што - иако вам је ваш господар забранио сваки контакт са БН-ом - ипак долазите овепублици Срској. Али, ако већ све ово знате, како онда можете да имате образа и срца да подржавате оног Додика? За велике паре огромну већину вас сигурно није купио (ако ишта, дао вам је мрвице).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невена

01.10.2014 17:46

Ко јос вјерује правосудју насе дрзаве, кад је све под палицом насег предсједника, али ускоро це се и томе стати у крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месси

01.10.2014 22:15

Па ста Вас висе цуди. Цовјек је окорели преварант!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

01.10.2014 22:38

Нека радници питају Додикову банду у судовима гдје су затезне камате јер по закону ове лоповске дрзаве прво се исплацују камате па тек онда главница.Немој платити РТВ таксу Додикове телевизије па да видис како се наплацују камате а када радник наплацује своја потразивања онда КУ..Ц.Јеб.м и закон и судове у којима сједе мафијаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарај.

03.10.2014 11:34

Стаса лопове, крадес цигле попове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

03.10.2014 14:13

Свака цаст БН телевизији, да није Вас о радницима РАОПА се не би ни знало..свака цаст новинарима на прилозима....сада се у ИСтоцном Сарајеву на изборним трибинама спомињу радници РАОПА...

ОДГОВОРИТЕ