Што нема Суботића и Радовића у Србији?

Селектор Србије Дик Адвокат у својој глави "прецртао" Невена Суботића. А за Мирослава Радовића каже: "Сад нам није потребан, али ако настави да игра у континуитету...".

Фудбал 01.10.2014 | 17:45
Што нема Суботића и Радовића у Србији?

Холанђанин Дик Адвокат успео је да изненади српску фудбалску јавност објављивањем списка за квалификационе мечеве против Јерменије и Албаније за Европско првенство у Француској 2016. године.

Позвао је Данка Лазовића, нападача Партизана, који се у марту 2011. године, док је селектор био Владимир Петровић-Пижон опростио од националног тима.

А поново на списку нема дефанзивца Борусије из Дортмунда Невена Суботића (који је својевремено узео "тајм-аут" од репрезентације), као ни Мирослава Радовића који игра одлично у пољској Легији.

Имена Суботића и Радовића најчешће се помињу у српској фудбалској јавности, али Адвокат мисли другачије.

Како сада ствари стоје, а и како смо могли да закључимо из изјаве Дика Адвоката - Суботића неће бити у српској репрезентацији док је он селектор.

"Контактирао сам Суботића, дописивали смо се мејловима и смс порукама и имам осећај да он не жели да игра за национални тим. Такви играчи нам нису потребни, јер ако неко не може да се посвети репрезентацији, онда боље да остане у свом клубу и да не ремети остатак тима", каже Адвокат.

Слично мишљење има о и Адему Љајићу:

"Он је добар играч, али има другачији менталитет од оног који ја желим".

За разлику од Суботића и Љајића, Адвокат каже да је Данко Лазовић тај који има оно што је потребно тиму. Преломила је Данкова игра за Партизан против Тотенхема у 1. колу групне фазе Лиге Европе.

"Лазовић има менталитет који нам је потребан. Одавно сам упознат са његовим квалитетима, а гледао сам га недавно и против Тотенхема у утакмици у којој се одлично показао. Он својим темпераментом и страшћу може да допринесе тиму".

Одговор Адвоката на питање зашто нема Мирослава Мирета Радовића у националном тиму је изненађујућ.

"Питали су ме о њему и прошли пут, али он тренутно нама није потребан, јер имамо довољно добрих играча на позицији крила за које верујем да могу да испуне моја очекивања. То не значи да он неће добити шансу уколико настави да игра добро у континуитету".

Овај други део изјаве "о континуитету игара" је тај који је подигао обрве, јер Радовић годинама игра сјајно у Легији и практично је кључна полуга пољског тима.

Да подсетимо да је Радовић недавно изјавио да има понуду Пољског фудбалског савеза да игра за репрезентацију те земље...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рале

01.10.2014 19:27

Сто се тице Суботица ту је праву. Суботиц је добар играц, али избегава да игра у репрезентацији.

ОДГОВОРИТЕ