Партизан: Оптимисти пред Астерас

„Добро смо се носили с Тотенхемом, не видим разлог зашто исто такву, можда чак и бољу, партију не бисмо показали у Триполису“, оптимиста је десни бек Партизана пред друго коло Лиге Европе.

Фудбал 01.10.2014 | 15:45
Партизан: Оптимисти пред Астерас

Кад ако не сад? Осам и по година чекају Гробари да их Партизанови фудбалери обрадују победом са гостовања у поодмаклој фази УЕФА такмичења (не рачунајући квалификације) и пред окршај са Астерасом изгледа да су навијачи и играчи сложни у оцени: време је за три бода!

Јер откако се Лига шампиона и Лига Европе играју по постојећем формату, црно-бели се ни са једног меча у групама нису вратили уздигнутих руку, а погодак Мирослава Радовића у Дњепропетровску далеке 2005. (додуше, тада у шеснаестини финала УЕФА купа) стоји као светионик садашњој генерацији да после низа од 16 пораза и само два ремија коначно пронађе пут до срећне луке.

Прва, рекло би се, идеална прилика је сусрет са Астерасом у четвртак увече.
„Ако негде можемо да циљамо три бода и да се надамо освајању три бода у гостима, онда је то дуел у Триполису. Јесте Астерас добра екипа, међутим, имамо адуте да славимо у Грчкој и направимо прекретницу по питању пласмана у овогодишној Лиги Европе“, оптимиста је Мирослав Вулићевић, један од најзапаженијих појединаца Партизановог тима пред дуел на Пелопонезу.

Изабраници Марка Николића су самоуверено отпутовали на сусрет другог кола Групе Ц, охрабрени ремијем са Тотенхемом на старту такмичења (0:0) и дугачком серијом ефикасних победа у Суперлиги (шест тријумфа, уз гол-разлику 21:4).
„Наше амбиције су да покушамо да обезбедимо пролеће у Европи. Што каже наш тренер, нисмо ушли у групну фазу само да будемо пуки ученици, желимо да се такмичимо, а пре две седмице смо показали да то можемо да радимо на сјајан начин пошто смо не само одолели Енглезима, већ били и ближи победи. Том утакмицом задовољили смо српску спортску јавности и разумљиво је што сад желимо потврду тог резултата“.

Насупрот кадровским проблемима (суспендован Шкулетић, повређен Брашанац, ровити Дринчић и Бранко Илић) стоји чињеница да екипа из Хумске 1 није изгубила ниједан такмичарски меч ове сезоне и то је разлог што су у Земунелу минулих дана провејавали само оптимистички тонови.
„Иза нас је одлична серија резултата како на овдашњој, тако и међународној сцени. Тај ланац победа подигао нам је самопоуздање на максимум и проширио видике. Истовремено подигао амбиције на степеницу више. Добро смо се носили са Тотенхемом и не видим разлог зашто исто такву, можда чак и бољу, партију не бисмо показали у Триполису. Идемо на победу, јер другачије не знамо да играмо, али и један поен би нам значио. Поготову што се бодови у Европи тешко освајају. Видећемо шта ће утакмица донети“.

Издања Астераса су пажљиво испраћена и попут тренера Николића, казује и Мирослав Вулићевић да су странци погонско гориво грчког представника.
„Прикупили смо информације, што на основу видео снимака, што посредством контаката са играчима који су играли или и даље играју у Грчкој. Астерас личи на легију странаца, а чињеница да је већина њих из Аргентине указује да се никад не предају и да ћемо морати да будемо борбенији него иначе како бисмо успели да их савладамо“, допунио је Мирослав Вулићевић.

КАД ОБУЧЕШ ДРЕС ПАРТИЗАНА НЕБИТНО ЈЕ ДА ЛИ ИГРАШ С БЕЖАНИЈОМ ИЛИ ТОТЕНХЕМОМ

Како се која утакмица заврши, Мирослав Вулићевић добија похвале навијача, који коментар - „одавно нисмо имали оваквог десног бека“ - поткрепљују његовим продорима, центаршутевима и утиском да, за разлику од појединих колега у тиму, нема осцилација.
„Наравно да пријају похвале публике, али ја само радим свој посао. Понашам се исто било да је преко пута мене Бежанија или Тотенхем. Једноставно, тако сам научен. А поготову ме на то обавезује Партизанов дрес. Кад њега обучеш онда не смеш да се штедиш. Уосталом, прошла су времена кад смо добијали ривале не име и малтене у свлачионици водили са 1:0. Сад за сваки бод мораш добро да изгараш. Овим путем могу само да се захвалим навијачима што су у мени препознали неког ко даје целог себе и да им обећам да ћу наставити са партијама с почетка сезоне“, уверава можда и најбољ десни бек у Србији.

Коментари / 0

Оставите коментар