Ф1: Три тима се боре да опстану!

Како се ближи крај ове сезоне, вођство Формуле 1 све гласније размишља о увођењу трећег болида по екипи. Један од проблема који мучи Формулу 1, односно поједине екипе су финансије, па је велико питање колико екипа ћемо имати наредне сезоне на гриду.

Остали спортови 01.10.2014 | 13:15
Ф1: Три тима се боре да опстану!

Најтежа ситуација је у Кетерхему, Марусији и Зауберу. Тони Фернандес је Кетерхем препустио конзорцијуму из Швајцарске и Абу Дабија, екипа је због лоших финансија скоро пропустила неке трке, промијенила је и шефа екипе у кратком периоду, али тим из Лифилда не посустаје.

" Ми већ сада припремамо болид за наредну годину, тестирамо у Тојотином тунелу и окренули смо се наредној сезони " поручује шеф екипе Манфреди Равето.

Уз Кетерхем, једина екипа без бодова, за сада је Заубер који се мучи са финансијама од тренутка када се разишао са БМW-ом. Дуго времена се причало о уласку Руса у Заубер, доласку Сироткина, али је добрим дијелом пуно тога углавном остало на најавама.

" Ми сарађујемо са Заубером, али је велико питање како ће се ствари развијати до краја. Екипе имају великих проблема и још увијек не знамо колико ће их бити на старту наредне сезоне. И са Заубером је слична ситуација " рекао је отац Сергеја Сироткина, Олег.

У Марусији је ситуација за нијансу боља, јер ова екипа је ове године успјела освојити два бода.

" Ми не желимо понудити неке информације како је све код нас у најбољем реду, али смо пред великим изазовом. Вјерујем да можемо изаћи на крај с тим " тврди Грејем Лаудон, шеф Марусије.

Коментари / 0

Оставите коментар