Крију провалника од гувернерке

Црногорска полиција још није објавила фотографију Имера Керкезија (52), за кога је навела да је 18. септембра провалио у собу гувернерке НБС. Јоргованка Табаковић тврди да тај човек није провалник.

Регион 30.09.2014 | 22:48
Крију провалника од гувернерке

Чак ни слику ухапшеног Керкезија МУП Црне Горе није проследио Табаковићевој, што би било логично, јер би она могла да идентификује нападача.

На питање „Блица“ да ли су је звали из МУП Црне Горе откако су ухапсили Керкезија, Табаковићева одговара:

“Не, од четвртка 18. септембра, када се провалник појавио у мојој соби, нико ме није звао”.

Гувернерка не жели поново да прецизира како је изгледао човек кога је затекла у соби, наводећи да га је „прецизно описала у полицији“.

“Провалник је из моје ташне узео мали, неупадљиви несесер с кутијицом за лекове.
Врло је необично да га је задржао. Заиста је необичан провалник којем су фетиш мали несесери”.

У МУП Црне Горе категорично тврде да су све полицијске активности, уз вештачење у форензичком центру, довеле до идентификовања косовског држављанина Керкезија као особе која је 18. септембра, у пет сати ујутро, кроз балкон ушла у собу гувернерке НБС током Форума економиста у хотелу „Маестрал“ у Милочеру.
 
Керкези није признао да је упао у собу гувернерке Табаковић и полицији је рекао да 18. септембра није ни био у Црној Гори.

“Нашли смо код њега рачуне из продавница са датумима од 18. септембра и раније. Обишли смо те радње које имају и видео-надзор и на основу снимака камера недвосмислено утврдили да је баш он тих дана трговао у тим продавницама” испричао је извор, који додаје да се трагови стопала у „Маестралу“ поклапају са траговима Керкезија, као и снимци сигурносних камера „Маестрала“ и околних објеката.

Керкези је ухапшен у петак увече, када је покушао да упадне у једну од соба хотела „Авала“ у Будви. Успео је да побегне обезбеђењу хотела, али не и полицајцима који су га ухватили у близини „Авале“.

Имер Керкези рођен је у Обилићу, а према ексклузивним сазнањима „Блица“, у Шпанији је био осумњичен за покушај убиства супруге. Керкези је у тој земљи био хапшен, извесно време је провео у затвору, а затим је, према информацијама српске полиције, протеран из земље. Тако је пре месец дана и дошао у Црну Гору, где је починио неколико провала.

У МУП Србије кажу и да је Керкези одавно отишао у Шпанију и да пре тога у Србији није имао кривични досије.

Коментари / 0

Оставите коментар