Власт привилегована у јавним медијима

У Бањалуци је одржан округли сто под називом „Медији и политички субјекти – више сарадње за успјешан изборни процес“.

Република Српска 01.10.2014 | 08:50
Власт привилегована у јавним медијима

Излагачи су истакли важност сарадње између те двије групације, али су нагласили и то да је поларизација између медија и странака очигледна и манифестује се на различите начине.

"Медиа план институт из Сарајева је организовао серију округлих столова и радионица на којима углавном учествују представници политичких странака и медија, а основни циљ је да се сагледају досадашњи резултати сарадње у предизборном периоду", каже директор института Раденко Удовичић. 

"Током предизборне кампање имамо дебатне емисије, изборне хронике и имамо извјештавање у дневнику које је индиректно за политичке партије, дакле представници власти у предизборном периоду су привилеговани зато што су као ентитетски или државни функционери заступљени у дневнику, а опозиција нема приступ јер је само на страначким позицијама"X, сматра Удовичић.

Осим Бањалуке, семинари су организовани и у Бијељини, Мостару и Тузли, а завршни ће бити у Сарајеву.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Василије

30.09.2014 12:52

Дај,Боже,да то заживи,али сумњам да ће баја велики дозволити икоме из опозиције да се појави на његовом ртрс-у.Али,нема везе,постоје други медији,далеко објективнији у свему,постоје прави људи за које народ зна ко су и шта су.Само то треба ставити црно на бијело 12.октобра и пада црвена банда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

воља

30.09.2014 14:00

Волио бих видјети гдје у свијету власт поставља управне одборе јавних сервиса јер је на то по закону овлашћена а онда ти одбори дају највише простора мањинском дијелу политичке елите тј. опозицији. Нигдје наравно, али је изгледа то само код нас проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

30.09.2014 15:05

У ЗАДЊЕМ БРОЈУ КОЗАРСКОГ ВИЈЕСНИКА КОЈИ ИНАЧЕ ИЗЛАЗИ СВАКОГ ПЕТКА,ПАВИЋ ЈЕ БИО НА СВИМ ЛИСТОВИМА ,ОСИМ ЗАДЊА ДВА ЛИСТА ГДЈЕ СУ ЧИТУЉЕ,ТОЛИКО О ОБЈЕКТИВНОСТИ МЕДИЈА ,АЛИ ЋЕ ДОЋИ ДО ПРОМЈЕНА,ЈЕДНОСТАВНО МОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.09.2014 18:53

Па погледајте молим вас са колико цинизма, да неказем мрзње јавни сервис СНСД,славна РТРС на цијем је целу Додиков бивси савјетник,прица о опозицији, као да су тамо вандали и русиоци Републике Српске а не паметни и образовани људи.Зар то треба градјанима Српске који успут рецено и финансирају тај јавни мрацни сервис.

ОДГОВОРИТЕ