Партизанова шанса против Астераса је...

... у одбрани Астераса! Брана Илић за "Спортски журнал" износи мане и предности грчког тима пред утакмицу Лиге Европе са црно-белима.

Фудбал 30.09.2014 | 15:30
Партизанова шанса против Астераса је...

Партизан за два дана очекује меч 2. кола Лиге Европе. Пошто су на премијери угостили Тотенхем (0:0), Београђани се сада спремају на прво гостовање у овосезонском издању групне фазе масовнијег такмичења УЕФА.

На први поглед и по звучности имена противника, боравак Партизана у Триполису требало би да буде најмање стресан. Али, у Хумској су свесни да их, упркос томе што у јавности преовладава другачије мишљење, чека вероватно најтежа утакмица у групи.

Меч у којем Партизан има шта да изгуби!

Колико је Астерас озбиљан клуб, говори и податак да су остали не поражени у Истанбулу у првом колу против Бешикташа, али и још неке чињенице које износи бивши нападач Партизана Брана Илић.

"Редован су учесник плеј-офа, са највећим рејтингом после Олимпијакоса, ПАОК-а и Панатинаикоса. Једна су од најбољих екипа у Грчкој, али су врло лоше почели првенство. Чини ми се да нису у форми", почиње Илић.

Као и већина грчких екипа, Астерас најбоље партије пружа када је домаћин. Занимљиво да разлог није ватрена атмосфера на стадиону Колокотронис.

"Људи у Триполису не долазе на утакмице свог клуба да би правили запаљиву атмосферу. Долазе да би гледали фудбал. Партизан не чека пакао".

Илић додаје да су најбољи играч Астераса Аргентинци Баралес и Роле, као и то да је Грцима напад јачи део тима.

"Одбрана је Партизанова шанса. Штопери су им високи и спори. Црно-бели би ту чињеницу требало да искористе. Партизан има шансу, поготово из контранапада. Астерас ће бити офанзивно орјентисан, појавиће се пукотине у одбрани", каже некадашњи фудбалер "парног ваљка" и подвлачи: "Могућа су сва три знака".

Коментари / 0

Оставите коментар