Вучић потврдио да му је брат претучен

Премијер Србије Александар Вучић потврдио је да је су његов брат Андреј и чланови обезбеђења повређени данас у Београду у инциденту са полицијом.

Србија 28.09.2014 | 13:58
Вучић потврдио да му је брат претучен

"Све што могу да кажем је да су он и двојица припадника мог обезбеђења крвавих глава и имају озбиљне повреде. Дошло је до некаквог прекорачења овлашћења, али су се људи, који су то учинили, извинили", рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије.

Вучић је истакао да ни његов брат Андреј ни обезбеђење неће поднети приватну тужбу ни против кога, додајући да је "једна мала реч `извини` понекад више него довољна, чак и за теже повреде".

Премијер Србије је рекао да разумије нервозу полицајаца умешаних у инцидент, јер су, можда, "радили оно што не воле и што је против њихових уверења".

"То остаје за мене и моју породицу један тежак дан. Захвалан сам команданту Жандармерије Миленку Божовићу што се извинио. Мислим да ми дугујемо поштовање и према Жандармерији и према тим момцима које шаљемо у Копнену зону безбедности, који гину свуда. Они су били нервозни, није им се, можда, свидело то што су данас радили", рекао је Вучић.

Београдски медији јавили су раније данас да су припадници Жандармерије претукли Андреја Вучића и припаднике његовог обезбеђења.

Према незваничним изворима, Андреј је заједно са обезбеђењем на Славији покушао да прође кроз полицијски кордон, а Жандарми су насрнули на њих и претукли их.

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

хм

28.09.2014 12:27

Претући ће они и Вучића само да се не прича о смањењу плата и пензија и катастрофи економској и политичкој и криминалној у коју је Вучић увео државу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

28.09.2014 14:27

Дротови су посебна нељудска фела. Спремни су убити мајку,оца,брата...било кога. А послије се позивају на професионализам. То је професија коју законски треба више контролисати него дјецу у предшколском узрасту, треба их опаметити. На начин како се то ради на западу. Дротови би хтјели само права и високе плате, а спремни су убијати на један миг. Нема професије у којој је више болесника од пандурске. Пандуре који прекрше закон треба на пријеки суд. Мало,мало...па чујете или прочитате: пандур убио, пандур претукао, пандур злоупотребио... До када - питам се ја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

28.09.2014 14:56

Све је то фарса, раније уговорена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

28.09.2014 15:35

Све док је биро за притузбе и представке градјана у оквиру МУП-а и на платној листи МУП-а а не самосталан орган, ниста од дотјеривања полицајаца.Док министар МУП-а прегледа њихове извјестаје, ниста. Треба да постоји Агенција за притузбе и представке градјана која има самосталан будзет и могуцност одлуцивања те сљедеца инстаца Врховни суд РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре никола

28.09.2014 15:35

Мислим да сте у праву,лос сценаријо.Ко би смео уистину да дигне руку на бајиног родјака, педесетог колена? Нико а мозда ни тај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитно промјене

28.09.2014 15:39

У потпуности подрзавам ОКСИГЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат је брат

28.09.2014 15:43

Претукли су "кога су претукли".Тукли су док су тукли, ти што суу тукли, неће више тући, јер ће им Александар Вучић "вратити за брата".Брат је то, а "крв није вода".Неће више ни тући а ни бити у полицији, живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

28.09.2014 15:55

Ако буде стао у заштиту брата који је напао на полицијски кордон Вучић је извршио своје политичко самоубиство. Вучић је сада на великом искушењу да ли ће да постане као и они пре њега што су били или ће да буде на страни јаке правне државе и закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

28.09.2014 16:15

Па да. Сад це сви да прицају о пребијењу а нико о паради. Ста ти је политика људи моји ;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

28.09.2014 16:33

Тона има слике нема! Ко је јос глуп да се пали на ове удбаске фрљоке! Па ја не могу да вјерујем да послије Милосевица народ насједа на исте прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта каже Александар Вучић?

28.09.2014 16:37

На питање да ли је тачно да је његов брат претучен, Вучић је рекао: За мене је ово био један од најтежих дана, ја овде нисам као брат. Дошло је до прекорачења овлаћшења, али ни мој брат ни два припадника обезбеђења неће никога гонити. Ми дугујемо поштовање према Жандармерији. Нисам сигуран ни да је мој брат одушевљен оним што се данас дешавало. Мој брат је и храбар, али ћути, и неће гонити своју државу. Говорећи о инциденту током Параде поноса, када су његов брат и два припадника обезбеђења повређена, Вучић је рекао да су у том случају прекорачена овлашћења, али да неће гонити починитеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ја бих јавно ко Вучић?

28.09.2014 16:40

Наравно и ја бих тако изашао у јавност да неће бити тужби, да неће бити репресивних мјера према припадницима жандармерије који су ми тукли брата, неће бити отказа и томе слично, али бих чекао "да се смири" а онда бих напуцикао шефове жандарменије да их матлетирају на радном мјесту, да их шаљу на најгоре задатке, да има се огади посао у полицији и да сами оду или да буду најурени јер не задовољавају стандарде и да пукну и буду отјерани,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мариц

28.09.2014 17:21

Не могу да вјерујем,какав је пропуст направила Зандармерија,не схватљиво: Цетворицу људи,напасти,по правилу прво легитимисати,провјерити,а не одмах демонстрација силе,брука и срамота... Инаце,Зандармерија је и позната по,демострацији силе,и прекорацењу овластења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

28.09.2014 18:03

Вучић је без проблема прошао ово искушење и остао на страни закона и правне државе. У веома тешком моменту показао је једну величину каква се ретко виђа у свету. Значи иако је његов брат добио батине од полиције којом он командује он је стао на страну закона. Вучић је препаметан и то је показао целом свету. Браво Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паралела

28.09.2014 18:32

Ако мозе само паралела и поредјење измедју овог слуцаја и кад је онај момак Додиковог брата пљеснуо по тинтари на косаркаској утакмици,јер им је овај показивао средњи прст и правио се мајмун. Ста је Милокрад урадио ? Послао своје цјелокупно осигурање које плаца дрзава да гањају тог момка и да испребијају ! Разлике-драстицне !

ОДГОВОРИТЕ
Name

цело

28.09.2014 19:34

Вуцко нам од градзанске дрзаве прави полициску браво. Кака је то правда претуци цовека И довољно је реци извини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тону

28.09.2014 21:12

Дали би се цуло да није у питању Вуцицев брат да је полиција прекорацила овласцење, да су некога градјана и убили рекли би да су само радили свој посо. А сваки дан вецином на недузним прекорацују овласцења а криминалци им раде ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебао бих ја њима мамицу за брата

28.09.2014 21:26

Да су мог брата пребијали, а да сам ја најмоћнији државник у Србији, никада они више не би радили у полицији.Јебао бих ја њима мамицу за брата. Погледајте ту суровост како су га сурово тукли, ево линк, сво снимак: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=А4ГYxгснyО0#т=81

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

28.09.2014 21:27

Слазем се са " ОКСИГЕН"

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

28.09.2014 23:30

Вуциц је наредио да се предузме сила над исфеминизираним слабицима и збрисао у Текију али у маси су примјецени “људи са тетовираним рузама на врату” у цивилу који репетирају пуске,возе се аудијима а неки од њих су сједили у друству Вуцицевог брата и брата од оног јадника Малог,комуницирали су моторолама са неким, итд. "Неко" други је позвао војску и пребили их све дјутуре.Зато поруцујемо Вуцицу путем мотороле, лирулирулиру, да је добро сто је позвао да се предузме сила,исправно је поступио јер мозе да види како то изгледа на дјелу па сад му је остало да дјели опрост бас као да му у то неко вјерује.Такодје, поруцујемо Вуцицу путем мотороле, лирулирулиру, да види ко му је друство јер су “људи са тетовираним рузама на врату” многе Србе испоруцили Хагу а једног директно и убили иако су му слузили као сто и њега сада слузе.

ОДГОВОРИТЕ