Заплијењена имовина Путиновог сарадника

Италијанске власти заплијениле су имовину вриједну 30 милиона евра у власништву компанија које контролише Аркадиј Ротенберг, сарадник руског предсједника Владимира Путина, рекао је данас званичник финансијске
полиције.

Свијет 23.09.2014 | 16:13
Заплијењена имовина Путиновог сарадника

Ротенберг, који је у Путинов парнтер у џудоу, од јула је на листи санкционисаних коју су саставили ЕУ и Вашингтон.

Неименовани званичник рекао је да је мета полиције била имовина компаније "Аурора 31", коју контролише Ротенберг преко фирме на Кипру.

Имовина укључује стан у Каљарију, на Сардинији, као и неколико вила на овом познатом острву, вилу у Тарквинији код Рима и хотел у центру Рима.

Званичник је рекао да је заплијењена и једна вила на Сардинији, коју директно посједује Ротенберг.

Према подацима америчког Министарства финансија, Ротенберг и његов брат Борис добили су уговоре вриједне око седам милијарди долара за Зимске олимпијске игре у Сочију, као и друге вриједне уговоре са компанијом "Гаспром".


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

23.09.2014 23:18

Неће их ни ово извући из кризе. Шта њих брига какве је уговоре закључио. Италијани изгледа још мисле да су мафијаши па отимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

25.09.2014 13:51

Рече ПУТИН да они немају новца у иностранству, чудно да РУСИ имају своје милијарде у Русији били би најбогатија држава и најбољи банкари а овако типично издајничко лоповско баш као и италијани који ће да попасу дисциплинску када овај почне да отпушта Талијане из фирме и то у Италији.

ОДГОВОРИТЕ