Да ли је планиран напад у Бриселу?

ЕУ је појачала безбједносне мјере око свог сједишта у Бриселу, иако су белгијске власти умањиле важност извјештаја да су ухапшени џихадисти, који су се вратили из Сирије, планирали да нападну зграду.

Свијет 22.09.2014 | 22:38
Да ли је планиран напад у Бриселу?

Званичници белгијског Министарства правосуђа изјавили су да су материјали, који могу бити употријебљени за припрему експлозивних материјала, пронађени током претреса у Холандију, али су нагласили да нема доказа о плановима за напад на зграду Европске комисије.

Међутим, додатно особље безбједносних служби постављено је на улазу у зграду Европске комисије у централном дијелу Брисела и провјеравали су документе свакога ко улази у зграду.

Белгијске власти потврдиле су да су извршена два хапшења према закону о борби против тероризма.

Холандски медији јавили су да су мушкарац и жена турског поријекла из Хага ухапшени по доласку у Брисел. Они су, наводно провели одређено вријеме у Сирији.

У интерној поруци потпредсједника Европске комисије Мароша Шефчовича, који је задужен за безбједност у сједишту европског блока, наводи се да је донио одлуку о појачању безбједносних мјера у свјетлу објављених извјештаја.

Портпарол Европске комисије Џонатан Тод истакао је да Брисел непрестано надзире безбједносну ситуацију али је указао на то да су белгијске власти потврдиле да нема одређене пријетње против сједишта европског блока.

Коментари / 0

Оставите коментар