Богдан открио тајну свог шута

"Да сам сада отишао у НБА сигурно бих седео на клупи, а то нећу", додао је млади ас.

Кошарка 23.09.2014 | 09:15
Богдан открио тајну свог шута

Иако је са репрезентацијом Србије недавно остварио невероватан успех и окитио се сребрном медаљом на тек завршеном Мундобаскету у Шпанији, за Богдана Богдановића нема одмора! Новопечени кошаркаш Фенербахчеа већ се припрема за сезону која је практично иза угла, а у разговору са турским медијима открио је тајну изузетно прецизног шута. Због његове прецизне "прангије" у дресу националног тима страни коментатори проговорили су српски, навијачи Партизана су неретко падали су у транс, а противници у очај.

"После сваког тренинга остајем и упутим по хиљаду шутева за три поена. После тога следи 500 шутева унутар полукруга, па 500 бацања, у пет серија по 100 убачених. Циљ ми је да не искористим више од 25-30 шутева преко броја. Осим тога, тренутно радим и по специјалном програму, како бих кориговао шут", рекао је Богдановић.

НБА лига чека младог српског аса, али он не жури са одласком "преко баре".
"Жеља ми је одувек била да заиграм у НБА лиги и то и даље стоји. Да сам сада отишао сигурно бих седео на клупи, а то нећу. Зато сам остао у Европи, изабрао јак клуб, у којем ћу наставити свој даљи напредак. Идем корак по корак, па ћемо видети шта даље. Са Фенером имам уговор на две године, које планирам да одрадим, а после тога још две, где имам опцију одласка у НБА лигу. Али, не размишљам тренутно о томе", закључио је Богдановић.

Коментари / 0

Оставите коментар