И Република Српска хоће у ЕХФ!

Рукометни савез Србије Републике Српске одлучио је да затражи чланство у Европској рукометној федерацији (ЕХФ).

Остали спортови 23.09.2014 | 09:00
И Република Српска хоће у ЕХФ!

Председник Рукометног савеза Републике Српске Здравко Миличевић истакао је да су се челници те организације одлучили на такав потез после пријема Косова у ЕХФ.

Ковачић је истакао да очекује да ће исти случај бити са Републиком Српском, уколико не буде било двоструких аршина.

“Косово је сада пуноправни члан ЕХФ и овој репрезентацији је омогућено да игра у међународним такмичењима. Ова одлука нас је изненадила, али сада нам даје наду да рукометну самосталност може да добије Република Српска”, рекао је Миличевић, који је додао да Република Српска има много боље услове од Косова и да ће званични захтев за чланство бити послат ускоро.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стоп политици!

22.09.2014 20:56

Подржавам, али само ако то нема никакве везе са предстојећим изборима тј. да се не глуми патриотизам и србује да би се скупили гласови партији на власти?! Владајућа класа србује само кад им се дрма столица и кад су избори. Лицемјери! ! !

ОДГОВОРИТЕ
Name

рукомет

23.09.2014 07:06

Ниста од тога... Срби имају своју дрзаву БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВакоНако

23.09.2014 07:17

Косово је призната и самостална држава а РС ентитет(кантон,регија,аутономна покрајина)у оквиру БиХ,одмах се да закључити да ће одговор бити не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

23.09.2014 07:49

Ово сам и очекивао тако да браво за оне који су се одлучили на овај корак још када и званично пошаљу захтјев имаћемо нашу цивилизовану РЕПУБЛИКУ СРПСКУ у свим такмичењима,дакле честитке,и немојте одмах политику мијешати у ову одлуку па ко год да се одлучио да ово објави у јавности заслужује честитке, Косово је у принципу непризната држава јер и да га цијели свијет призна неће БиХ због нас СРБА и вјероватно не и СРБИЈА,знамо ми да би ви из оног муслиманско-хрватског дјела против СРБА све урадили а када СРБЕ сретнете глумите добре пријатеље и комшије тако да можете сањати али Косово није признато од БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

23.09.2014 07:52

Пошто од независности нема ништа (јер тако пише у уставу који сваки политичар, и образован становник познаје), предлажем референдум за независни СРПСКИ НЕБЕСКИ РУКОМЕТ!!! Како се не уморите од те лоповска демагогије??? Како овај народ може бити толико наиван и неписмен??? Косово је независна држава, а срби на Косову су национална мањина (тако Слобо испословао), који не одлучују ни о чему. Ми смо један ентитет у БиХ који се пита и има могучност одлучивања у вези сваког државног питања, нисмо држава! Умјесто да се заиста питамо и стварамо боље свима (укључујући и нас србе), ми унапријед одбијамо све и бојкотујемо (србујемо). На крају смо довели сами себе до стања апсолутне биједе, док у Федерацији полако али сигурно напредују у свему (и још стигну да помало украду). Људима треба посао да зараде свој хљеб, не треба им руска хуманитарна помоћ С КАМАТАМА!!! Јебо вас рукомет и инструктор БАЈА!

ОДГОВОРИТЕ