ЈСЛ, 6. коло: Звезда сигурна са Пазаром

Фудбалери Црвене звезде победили су Нови Пазар на Маракани са 2:0, у 6. колу Јелен Суперлиге.

 

Фудбал 20.09.2014 | 23:00
ЈСЛ, 6. коло: Звезда сигурна са Пазаром

Тим Ненада Лалатовића се након контроверзног ремија у Крушевцу вратио на победнички колосек и остварио је још један тријумф без примљеног гола.

Оба гола постигао је Ђорђе Ракић, први у 14. а други у 53. минуту. Звезда се овом победом вратила на чело табеле барем до недеље када Партизан гостује Радничком у Крагујевцу. Црвено-бели сада имају 16 бодова и гол разлику 9-0, па голман Рајковић још није примио гол у сезони.

У стартној постави црвено-белих заиграо је Милош Босанчић који је показао да ће, када уђе у форму, бити достојна замена Ненаду Милијашу, а у другом полувремену Лалатовић је прилику пружио и Александру Катаију.

Фудбалери нишког Радничког дошли су до првих бодова од почетка сезоне пошто су на свом терену славили против Рада са 3:0 у шестом колу Јелен Суперлиге.

У оквиру суботњих мечева шестог кола победе су забележили и ОФК Београд, Младост, Црвена звезда и Војводина, док су два меча завршена резултатом 1:1.

ОФК Београд је славио против Вождовца са 1:0 голом Ивана Вуковића из пенала у надокнади времена, тим из Лучана са 2:1 био бољи од Борца са 2:1, док је Војводина са 5:2 била боља од Спартака.

Црвена звезда се вратила на чело табеле победом над Новим Пазаром са 2:0, а коло у недељу од 16 часова затварају Раднички 1923 и Партизан, који и даље има шансе да настави максимални скор.

Резултатом 1:1 завршени су дуели Јагодине и Напретка, односно Чукаричког и Доњег Срема.

У Нишу, мреже су током првих 45 минута мировале, да би домаћи тим у вођство довео Ђилас у 53. минуту. Предност Радничког у 75. минуту удвостручио је Владимир Ђорђевић, да би коначан резултат у самом финишу меча поставио Павле Попара.

Екипа Младости је до тријумфа дошла головима Патрика Фрајдеја и Игора Зоњића у 29, односно 35. минуту, док је једини гол за Борац постигао Дејан Ђенић. Гости су у финишу меча остали са десеторицом играча пошто је Александар Гојковић добио директни црвени картон.

У Јагодини, домаћи тим је водио од 17. минута голом Милоша Леповића, да би Немања Јаничић поготком у 72. минуту донео Напретку бод.

У вечерњем термину, у Новом Саду је виђено седам голова, а најбољи у тријумфу Војводине био је Лазар Веселиновић, стрелац четвртог и петог гола. Претходно су голове за домаћи тим постигли Енвер Аливодић, Мијат Гаћиновић и Марко Полетановић. На другој страни, пораз Суботичана су ублажили Владимир Торбица и Новица Максимовић.

Чукарички и Доњи Срем су на Бановом брду поделили бодове, а гости су од 81. минута играли са десеторицом, после искључења Душана Пуношевца. Доњи Срем је био у вођству од 43. минута, када је стрелац био Бојан Бељић, а бод домаћину је донео Ненад Миросављевић у 75. минуту.

Јелен Суперлига, шесто коло
субота, 20. септембар
ОФК Београд – Вождовац 1:0
Вуковић 90
Јагодина – Напредак 1:1
Леповић 17 – Јаничић 72
Младост – Борац 2:1
Фрајдеј 29, Зоњић 35 – Ђенић 55
Раднички Ниш – Рад 3:0
Ђилас 53, Ђорђевић 75, Попара 90
Црвена звезда – Нови Пазар 0:0
Војводина – Спартак 5:2
Аливодић 16, Гаћиновић 21, Полетановић 52, Веселиновић 56, 85 - Торбица 67, Максимовић 87
Чукарички – Доњи Срем 1:1
Миросављевић 75 - Бељић 43
недеља, 21. септембар
Раднички 1923 – Партизан 16.00

Коментари / 0

Оставите коментар