Босић: Чврст план за будућност Српске

Председник СДС, о прецизном економском програму који је окосница кампање: Економија нам је у рушевинама, незапосленост расте, сваки десети грађанин је напустио РС.

Република Српска 20.09.2014 | 19:01
Босић: Чврст план за будућност Српске

Председник Српске демократске странке Младен Босић каже да СДС у предизборну кампању креће са чврстим економским планом на којем је радио тим економских стручњака, и да ће то бити основа СДС-ове предизборне кампање.

Постоји десет главних тачака, чије спровођење ће, између осталог, смањити расходе кућних буџета и увести прогресивно опорезивање на плате, где би примања испод 400 КМ била изузета, а они с високим платама би били додатно опорезовани.

Даље, планирамо да помогнемо свим домаћинствима у Српској, поготово онима с ниским примањима, тако што ћемо умањити њихове месечне трошкове укидањем таксе на мерила струје, умањити тарифе мобилних оператера, укинути РТВ таксу и порезе из основа солидарности - обећава Босић.

Лидер СДС, између осталог, наводи да је предизборним програмом предвиђено формирање једношалтерског система за Владине услуге и разне дозволе, повећање учешћа прерађивачког сектора у БДП са осам на 20 одсто, покретање пакета повољних зајмова и пореских олакшица за иновативна предузећа и предузетнике, као и смањење буџетског дефицита умањењем јавне потрошње за 20 одсто.

- Повећаћемо ниво транспарентности и поштења у поступку јавних набавки, изменићемо законска решења ради стварања бољег пословног окружења у односу на Федерацију БиХ. Такође, предвидели смо да се успостави фонд солидарности у пољопривреди од 40 и више милиона КМ, као и картице здравственог осигурања ради смањења трошкова здравствене заштите за пензионере и угрожене категорије становништва и да се елиминише монопол код изградње путева и ауто-путева - поручио је председник СДС.

Босић сматра да је неопходно одмах почети са применом СДС-овог економског програма, који садржи низ корисних мера и решења, да би се подстакла индустрија и пољопривреда, побољшало фискално стање и стварање нових радних места.

Говорећи о очекивањима на предстојећим изборима, Босић сматра да је ово кључни тренутак за промене у Републици Српској.

Напоменуо је да је актуелна влада имала на располагању осам година, као и да су, према свим мерилима, били неуспешни.

- Економија нам је у рушевинама. Незапосленост расте невероватном брзином. Скоро сваки десети грађанин напустио је Републику Српску у задњих осам година! Села се празне зато што људи траже шансу за бољи живот у градовима, а упис у школе је опао за скоро 20 одсто! То значи да младе породице одлазе из земље, а без њих нема будућности - поручио је Босић.

Како је рекао, „његов тим и он направили су чврст и разуман економски план, који ће дати прилику за напредак“.

- Можемо да преокренемо ствари, али сви они којима смета тренутна ситуација морају да изађу на изборе 12. октобра и гласају. Ако остану код куће, то је исто као да су гласали за Додика, а ова земља себи не може да приушти још четири године истога - поручио је Босић.

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

семберија у априлу

20.09.2014 17:56

Босицу, свака ти цаст, сто се прихватас премијерске кандидатуре. Колико су нас упропастили, треба бити храбар и прихватити изазов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

20.09.2014 17:57

Једини који уз Тадица мозе понудити праву политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ведран

20.09.2014 18:01

Браво Босицу! Овако се прави план. Види се истинска зеља да се крене у бољу будуцност. Неце бити нимало лако, али, народ је уз своју странку. Онако како је СДС стао уз своју Српску и свој народ кад је било најтезе. Они који је нису стварали, не могу је ни сацувати. Све распродасе, а саамо се задузују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.09.2014 18:03

Актуелна власт на целу са г.Додиком довела је РС до економског краха и пропасти погресно водјеном политиком, криминалом, лазима... Градјани РС заслузују бољу и сигурнију, безбризнију будуцност, а то нам само могу омогуцити постени, способни, одговорни људи, као сто су госпда Тадиц и Босиц. Хоцемо промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

20.09.2014 19:19

јос једна постењацина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не шупљирај...

20.09.2014 19:36

Објасни како то мислиш остварити, пусти оно "ми имамо план"...Реци лијепо на српском језику КАКО!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин али прави

20.09.2014 19:44

Народе треба вјеровати,правим и постеним политицарима који морају поцети од ниста али морамо бити слозни да отерамо БАГРУ која нам је све покрала и унистила.Прави вода треба бити уз свој народ па тако моземо једино напредовати уз рад и постење.Као прво треба увести нови закон о пореклу имовине и да сви одговарају који су покрали па им све покрадено одузети.Све се зна које ста имао 92 а ста имају сада виле и дворце ,МИЛОКРАДИ они немају ни срама ни стида све им ПРОКЛЕТО било.ЛАКТАНСЕНКО никад није ни био преседник за праве СРБЕ само за своју приватну дрзаву.Ако је он србин има нас МНОГО ВЕЦИ СРБА од њега а ста су урадили за народ,багро близи вам се крај.Народе зато отворите оци да изадемо из биједе и таме тако треба прузити повјерење правим СРБИМА г.тадицу и г.босицу који имају цисту прослост.Напријед до побједе дијаспора је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

20.09.2014 19:48

Бице теско исправити,оно сто је СНСД на целу са Додиком опљацко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

20.09.2014 20:02

Није спорно да је режим урнисо насу економију, да је кроз корупционе, криминогене радње, поступке, почев од Баје те до свих додића, буџет опљачкан, празан, као и сви фондови, ал дјаба нам сва прича о овоме ако не изадјемо на изборе и демократски, институционално не побједимо највећи канцер РС, зато драги моји памет у главу и изадјимо на изборе и дајмо основа за промјене и бољитак...у суппротном требамо се селити из ове земље,

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо 2

20.09.2014 20:05

Ма какав Босиц БАЈА је закон напријед БАЈА и ЦИЗМИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

20.09.2014 20:10

СДС има квалитетну кампању којом се представља превазилажење постојећих проблема и приједлог конкретних рјешења, озбиљније су ушли у ову причу за разлику од СНСД-а гдје се све своди на халабуку и на уцјене и наравно искориштавању тренутне позиције са апекта да ће 1200 људи запослити у овом кварталу на ОДРЕЂЕНО вријеме од 3-6 мјесеци у замјену за гласове. О употреби РТРС у кампањи мало је и рећи ДНО, јер је превазишло све могуће мјере (ни БН није непристрасна, али ни близу овима, мада БН није јавни сервис)! ПС Оборен је Гинисив рекорд у рециклирању једне вијести током седмице на јавном сервису, а знате и које...

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

20.09.2014 20:41

Младене премијеру,спремај се јос мало и преузми кормило од људи без компаса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

20.09.2014 22:14

У овој дрзави се не мозе опстати. Мали предузетници не могу да опстану због великих дазбина према дрзави. Народ има најмању куповну моц икада. Промјене су неопходне. Зивио Огњен Тадиц предсједник Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ ВРС

21.09.2014 07:37

БРАЦО ИЗВАРАНИ СМО БЕЗБРОЈ ПУТА ОД СИЛНИ ОБЕЦАЊА, А ПОСЕБНО МИ СТВАРАОЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, И САД СВАКО ОБЕЦАЊЕ ЈЕ СУМЉИВО ЗА НАС ИСКРЕНЕ ПАТРИОТЕ КОЈИ СМО ДАЛИ СВОЈЕ ДИЈЕЛОВЕ ТИЈЕЛА ДА НАМ БУДЕ БОЉЕ, АЛИ НАЗАЛОСТ 90% НАС ЈЕ НЕЗАДОВОЉНИ И ТРЕБАМО ДАТИ САНСУ БОСИЦУ,ТАДИЦУ,ИВАНИЦУ И СВИМА КОЈИ ИМАЈУ ХРАБРОСТИ ДА ПРИХВАТЕ ОПУСТОСЕНУ НАМ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, АЛИ СВЕ СТО ОБЕЦАВАЈУ МОРАЈУ ДАТИ РОК ЗА КОЛИКО ВРЕМЕНА ЦЕ ТО ИСПУНИТИ, АКО НЕ ИСПУНЕ СВИ НА УЛИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

21.09.2014 14:12

Трећа деценија је како опада број ученика у школама, сваке године се гасе одјељења широм Српске, радници одлазе у западне земље а богати се само узак слој кумова, чланова породица политичара. И сад ће СДС да то промијени. То се не може промијенити ни за 50 година. Све је бесмислено и обесмишљено владавином СНСД. Само хапшења наших Санадера и одузимање незаконито стечене имовине би имало смисла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.09.2014 14:19

Само да Српска напредна странка буде што јача у Српској, остало је све виђено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

21.09.2014 14:29

Једино СДС има јасан економски европски програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

21.09.2014 14:54

СДС са својим коалиционим партнерима једина санса за Републику Српску да изадје из кризе и овог сивила у које нас је увукао СНСД!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

21.09.2014 18:56

СНСД, ДНС и СП су зло! Успоставили су корупцију која би уништила и десет пута развијеније земље. И уопште нису у стању да стану. Разваљују и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

22.09.2014 00:45

Све некако могу опростити,али силовање сироцица у цзср бањалука никако ФУЈ... цркли дабогда Прича се да их је дошло тридесет без конкурса,све стручњак до стручњака,додје ми да се одем испред оне срамне зграде овако стара и јавно спалим и тако да спасим сирочице од педофијије фуј,фуј,фуј...борите се дјецо против те туге и срамотеи нек вам је Драги Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.09.2014 07:52

Неко је написао да нам треба вођа. Не треба нама вођа, него људи патриоте који ће све урадити да помогну свом народу и држави. Поставити ствари на своје мјесто. СДС је странка која је била уз народ у најтежем периоду и створила политичку структуру РС-а. Не сумњам да ће они урадити све да испуне свој програм, зато подржимо и помогнимо да то ураде. Резултати ће надам се то показати. Биће много тешко, јер је ова мафија у огромној мјери развалила и опљачкала све што се може. Зна се шта њима следује.

ОДГОВОРИТЕ