Не може се више живјети на вересију

Први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је Србија исцрпла све могућности да живи на вересију, те да је коалиција којој је на челу потпуно сагласна са мјерама штедње.

Србија 20.09.2014 | 15:31
Не може се више живјети на вересију

"Србија је на раскрсници да предузме озбиљне мере или да се настави са лажима којима некада мора доћи крај, болан какав је био у Грчкој и Аргентини", рекао је Дачић.

Он је нагласио да се плате и пензије не смањују зато што неко мисли да су високе, већ зато што немају покриће у производњи и приходу.

Према његовим ријечима, морамо да имамо буџет који је одржив, а то значи да "не смемо да имамо оволико висок дефицит који покривамо задуживањем".

Дачић је рекао да ће се смањити укупна маса средстава која иде за плате и пензије, али смањењем неће бити обихваћени грађани са најнижим примањима.

"Оваква одлука је праведна и у влади немамо дилему да ли је таква одлука требало да се донесе или не", истакао је Дачић, који је поновио да је влада јединствена по том питању и да то није само одлука премијера.

Он је истакао да ће, захваљујући оваквом потезу владе, Србија сљедеће године уштедјети око 700 милиона евра, а у наредним годинама скоро милијарду и по евра и смањити дефицит.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Судија

21.09.2014 01:10

Када будете демонтирали Савезну администрацију која нема своју сврху од распада Југославије него прима вец двадесет година добре плате за непотребан и ницим оправдан рад мозда се извуцете. До тада цемо сви зивјети и даље у лази и обманама. Београд је препун непотребних административних послова . У Београду на сваког производног радника долази 37 непроизводних радника. То нема висе нигдје на свијету.

ОДГОВОРИТЕ