Напредак у свим областима сарадње

Владе Републике Српске и Србије потписале су данас, послије заједничке сједнице у Београду, три споразума о сарадњи у области пољопривреде, туризма и управљања водама.

Србија 20.09.2014 | 18:59
Напредак у свим областима сарадње

Меморандум о сарадњи у области туризма потписали су министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић-Хрстић и министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић.

Споразум о сарадњи у области интегралног управљања водама доњег тока ријеке Дрине и Протокол о стручно-техничкој сарадњи у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, руралног развоја, ветеринарства, шумарства и водопривреде потписали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Стево Мирјанић и министар пољопривреде Србије Снежана Богосављевић-Бошковић.

Премијер Србије Александар Вучић и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић констатовали су да је у сарадњи двије владе постигнут напредак, али да она може да буде још боља и јача.

На заједничкој седници договорено је формирање Координационог тела које би се бавило заједничким развојем пољопривредно- прехрамбене и индустријске производње, преноси Тањуг.

Александар Вучић је рекао да би за неколико месеци требало да буде оперативно спроведена могућност да не буде роминга на територији пет земаља региона. То се односи на Србију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Македонију и Албанију, рекао је премијер на конференцији за новинаре после заједничке седнице, преноси Тањуг.

Вучић је навео да се успело до сада да је у многим областима постигнут напредак, истичући да се данас разговарало и о осигурању и прекограничном осигуравању, о свим инфраструктурним објектима.

Како је навео, констатовано је да све што је договорено у вези моста Братунац-Љубовија иде својим током, а да би морале да се појачају активности на прузи Прибој-Рудо где нису задовољни ни он ни премијерка Цвијановић.

Вучић је рекао да је при крају и решавање проблема станичних линија за линијске аутобусе и у Србији и у Српској.

"Добили смо извештај како и на који начин се новац грађана Србије троши у РС за две школе, у Добоју и Шамцу", рекао је Вучић и додао да се у Добоју ускоро завршавају радови, а да се очекује да у Посавини велика и модерна школа, која ће носити име Србија, бити потпуно изграђена до маја следеће године.

Према рјечима Цвијановићеве, било је речи и о неколико веома важних споразума у области пољопривреди који подразумевају чврсту сарадњу релеватних институција и субјеката.

Српска је, рекла је Цвијановићева, изразила опредељност за заједнички пројекат Подриње, у који се, како је рекла, уклапају сви предвиђени пројекти, као И изградња моста Братунац - Љубовија, затим пројекат "Средња Дрина", као и изградња Андрићграда.

Извор: агенције

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ЛАЈКОВАН

20.09.2014 11:38

био баја код путина падобио ногу у гузицу, е онда путин назвао вучића и рекао му де болан небио вучићу скини ми тог мазлова с врата................... ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

20.09.2014 11:42

Мислим да је Вучић свестан са каквом мафијом има посла,Додик и његова камарила воде српски народ у задужење и амбис корупције и криминала.Зашто се јавно Вучић не дистанцира од ове секте то он зна,у сваком случају сад им је крај у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитичар 1984

20.09.2014 12:10

Јуче у Москви са Путином, данас у Београду са Вучићем. Прави Србин зна за кога ће да гласа, за оне који разговарају са Москвом и Београдом а не са Сарајевом. Дилеме нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

20.09.2014 12:32

О овоме скоро ни ријеч у медијима у Србији, све је трајало мање од два сата и нико на конференцији није поставио питање од новинара. То нешто говори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х&М

20.09.2014 13:07

Ено га и Додик испод стола прислушкује разговор, погледајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

20.09.2014 13:15

ПОСЛИЈЕ САСТАНКА СА КОНЦИТОМ, ВУЦИЦ МОРАО У ТОАЛЕТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба боље

20.09.2014 13:26

вецерње новости преносе да је вуциц задовољан,али да мозе много боља сарадња.јасно је све.и бице после 12 када доде нова влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој

20.09.2014 13:52

Вучићу , гласао сам за тебе , да сам знао да ћеш се овима се састајати , не би никад . и то пред изборе , незнам шта хоћеш тиме да покажеш . готови су таман да си и ти на њиховој листи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

20.09.2014 15:29

Браво за двије владе! Надам се убрзо да ће бити једна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

20.09.2014 16:13

јасно је и врапцима да Вучић подржава актуелну власт у Р. Српској,за опозицију знамо како је било док су били на власти, ауто мафија и крадје аута, убиства итд. Подршка предсједника Путина све говори, опозиција је недорасла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

20.09.2014 17:19

Састали се виђени Срби са обе стране Дрине, разговарали И закључили по обичају да је направљен велики напредак у свим обласатима сарадње. Најтужније је што нико још није осјетио тај напредак. Мизерне пензије, плате,велика незапосленост, корупција И криминал владају међу Србима.И што је најгоре нигдје невидим лијепу будучност, поготово у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ