Власт Српске штити лоше послодавце

Осим што нису учинили ништа да се према радницима након приватизације уредно измирују обавезе, и редовно уплаћују доприноси, актуелна власт Српске бесомучно је штитила такве послодавце од закона, а умјесто санкција, на крају су добијали награде и унапређења, док су обесправљени радници остајали без вишегодишњих примања, истакао је ово потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, након данашње посјете општини Србац у којој је управо такав примјер лоше приватизације предузеће “Стирокарт” - дојучерашњи бренд, не само србачке општине, већ и Српске, па и БиХ.

Република Српска 19.09.2014 | 22:51
Власт Српске штити лоше послодавце

Једна од локалних заједница у Српској у којој су након лоше приватизације многа предузећа стављена под катанац, или траје стечајни поступак коме се крај не назире је општина Србац. Дојучерашњи привредни гигант, бренд Српске па и БиХ - “Стирокарт”, једна је од таквих неславних прича у којима су радници остали без вишегодишњих примања, а директор - умјесто да је заврсио пред лицем правде, – унапређен, истакао је Тадић.

Ми смо све вријеме позивали Владу Републике Српске да се не одриче свог дијела одговорности за  запошљавање, јер она има највећу одговорност за запошљавање у Српској и да све те колективе на  чије су они утицали, било приватизацију, било на рад, било на кредитна задуживања покуша да стави у функцију некаквим партнерским односима, међутим Влада је то потпуно игнорисала. И не само да је игносрисала него је држала у повлашћеном положају таква предузећа, ометајући рад било правосудних органа, било пореских органа, усљед чега су ти људи били у ситуацији практично да могу да избјегавају своје обавезе и према републици Српској и према радницима”, рекао је потпредсјеник СДС-а Огњен Тадић.

Тадић је истакао да се оваква питања морају ургентно рјешавати, а не, како се то до сада чинило, гурати под тепих.

“Нама је циљ да и ова фабрика и многе друге фабрике у Републици Српској које су затворене усљед, или нестручности, или лошег пословања, или корупсије, или других разлога проживе, запосле људе и омогуће им да они живе од свога рада”, додаје Тадић.

С друге стране, у општини Србац постоје и позитивни примјери руковођења предузећењем попут Ватрогасне јединице која на свим пољима биљежи добре резултате, истакао је Тадић.

Ова јединица биљежи добре резултате на пољу пословања, као и на пољу модернизације, на пољу преквалификације и доквалификације радника да би могли на што бољи начин да се баве послом за који су овдје задужени.”, истиче Тадић.

Ова јединица, додао је Тадић, осим на пољу пословања, биљежи добре резултате и у погледу модернизације.


(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

КУМ -уништавање здравства РС

19.09.2014 21:05

Молимо Вас погледајте ово, ово је страшно: хттп://зурнал.ба/новост/18243/тв-зурнал-приказује-погледајте-филм-кум-2- "Кум 2" детаљно и документирано обрађује начине уништавања здравственог сектора у РС. Филм открива бројне начине проневјера, злоупотреба и крађе новца у вријеме када је министар здравља у РС био Ранко Шкрбић У новом филму из серијала "Афера" ТВ Журнал „Кум 2“ наши новинари приказују катастрофално стање у здравству Републике Српске на које је највише утицао кум Милорада Додика Ранко Шкрбић који је седам година био министар здравља у Влади РС, од марта 2006. до марта 2013. године. Иза себе је оставио дубиозу од близу милијарду марака. "Кум 2" детаљно и документирано обрађује начине уништавања здравственог сектора у РС. Филм открива бројне начине проневјера, злоупотреба и крађе новца и доноси низ докумената који свједоче о свјесном штетном утицају најодговорнијих људи. ТВ Журнал је свима који се помињу у филму пружио прилику да изнесу своје ставове. Многи су се одазвали, а неки су само ћутали. Шкрбић није желио да говори. Погледајте филм "Кум 2"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

19.09.2014 21:10

КОЛИКО ЈЕ САМО ДЕЛЕГАЦИЈА РС ПОТРОСИЛА ЗА ПУТ И ЛОБИРАЊЕ ДА СЕ БАЈА САСТАНЕ СА ПУТИНОМ МОГЛИ СУ СПАСИТИ ТУ ФИРМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

погледајте

19.09.2014 21:13

хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?в=мелПаТ8УСW0

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.09.2014 21:26

Уз тебе је Херцеговина пресједнице а надам се и сва Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боме

19.09.2014 21:49

Нека власт, ма која била, присили власнике предузеца да радницима измирују доприносе у пуном износу, а не да буду пријављени на минималац, а остатак плате да добијају у кесу и појацати рад инспекцијских органа у том смислу. Истовремено, потребно је растеретити привреду у смислу доприноса који падају на терет послодавца, уз безусловно проводјење мјере потпуне наплате доприноса. На тај нацин би било довољно средстава у фондовима, у сваком слуцају висе него сто их сад има... Потпуно постовање закона за све, само тако ова земља мозе напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОНТ ЕВЕРЕСТ

19.09.2014 22:13

ОГЊЕНЕ ТИ СИ ГА ВЕЦ ПОБЈЕДИО У СВАКОМ СЕГМЕНТУ.ВЕЛИКИ ЈЕ ПРОБЛЕМ СТО ЦЕС МОРАТИ ИСПРАВЉАТИ ЊЕГОВЕ ПРОМАСАЈЕ И СТРАНПУТИЦУ КОЈОМ НАС ЈЕ ВОДИО.ИЗДРЗАТ ЦЕС ВЈЕРУЈЕМО ТИ.НАРОД ЈЕ НА ТВОЈОЈ СТРАНИ.ТИ СИ МОСТ КОЈИ ЦЕ НАС СПАЈАТИ СА СРБИЈОМ И СВЈЕТОМ,А НЕ ПРОВАЛИЈА КОЈА НАС ДРЗИ У ИЗОЛОВАНОСТИ ОД СВИХ.ОКРЕНИМО СЕ БОЉЕМ ЗИВОТУ АНЕ ПУКОМ ПРЕЗИВЉАВАЊУ КО СТО СИ САМ НАВЕО НЕКИ ДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

20.09.2014 04:51

Нас у Републици Српској мозе спасити само то ако буду гласацки листици писани малим словима .Јер вецина Милиних гласаца зна само велика стампана слова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Херцеговац

20.09.2014 06:25

Срећа па се избори ближе. Ови избори су нам последња шанса да се извучемо из раља Милорада Додика и његових компањона. Исцједили су овај народ, људи немају ни снаге ни воље за животом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

20.09.2014 07:49

а ко је створио те тајкуне???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

20.09.2014 16:09

Корупција и криминал су уништили све. У 99% предузећа у државном власништву су за директоре годинама постављани неспособни или они који су само гледали како да та преузећа опљачкају у сарадњи са тајкунима односно њиховим приватним фирмама. Народе, ти ћеш опет највјероватније гласати за Милорада Додика јер се не зна се ко је гори, ти народе, или он. Од њега је тешко бити гори али ниси ни ти народе далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

21.09.2014 12:17

Ти Милева призна да Милиних има више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

21.09.2014 20:50

Треба поћи од себе, кад критикујеш друге. Као што рече св. Николај Жички: Не жури да говориш о туђем греху док се не сетиш свог. Носилац једне од изборни листа СДС-овг партнера у Покрету за промјене, је Војин Митровић. Ако ће он као нова политичка снага променити Републику Српску као што је преоменио и уредио Панафлекс у Бијељини, нека хавла ВАМ. Да подсетим човек је уништио некадашњег гиганта, радницима остао дужан, а онда на јавним лицитацијама покуповао машине из фирме коју је криминалном приватизацијом "РАСТУРИО КО БЕБА ЗВЕЧКУ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

22.09.2014 00:00

Наравно да штити лоше послодавце, па ти послодавци су махом из реда СНСДа. Штите своје да могу и ово мало што је остало да покраду до избора. Докле смо само дошли, да се радницима пријети. Крајње је вријеме за слом ове власти.

ОДГОВОРИТЕ