Британски медији о мечу Партизан - Тотенхем

"Лидер српске Суперлиге завршио је утакмицу чвршће од Тотенхема, али је и ретко угрожавао Уга Лорија", констатују новинари у Лондону, уз закључак да су црно-бели ипак заслужили гол.

Фудбал 19.09.2014 | 09:00
Британски медији о мечу Партизан - Тотенхем

Утакмица Партизана и Тотенхема очекивано је привукла велику пажњу и у британским медијима. Европски деби Маурусија Покетина у Хумској интригирао је новинаре, који су после борбеног ремија закључили:

"Тотенхем се чврсто држао у застрашујућој атмосфери и почео кампању у Лиги Европе тешко избореним ремијем на гостовању Партизану. Када је менаџер Маурисио Покетино одлучио да у северном Лондону остави петорицу играча, било је очекивано да његов тим буде на тешком тесту. Тако је и било", констатује "Гардијан".

Тај лист закључује да је Тотенхему мањкало креативности, али и да се "одлучно бранио" да би осигурао поен у атмосфери која обесхрабрљује. Као што је и било очекивано, посвећена је и пажња антисемитској пароли на јужној трибини.

"Неки навијачи су истакли нешто што је, по свему судећи, антисметиска парола. Био је то неукусан призор и Тотенхем би могао да се жали надлежним органима УЕФА, само две године од када је енглеска млада репрезентација била вређана на расној основи у Србији", пише "Гардијан".

"Би-Би-Си" је у извештају подсетио да је за Партизаном серија од 11 утакмица без пораза, као и да су најбоље шансе виђене у казненом простору гостију.

"Партизан је завршио меч као чвршћи тим, али је тек у неколко наврата тестирао голмана Уга Лорија. Можда ће гости жалити што током првог полувремена нису урадили више у нападу - бар што нису упутили шут у оквир гола".

"Били су оштри и енергични, диктирали темпо и имали монопол у поседу лопте, упркос неравном терену и бучној атмосфери. Само је пречка спречила Кејна у првом минуту. Добио је прилику иако је Роберто Солдадо залечио проблем са вратом и леђима", пише британски јавни сервис, уз статистички податак:

"Девет играча Тотенхема покушало је у првом полувремену више пута да дода лопту од Николе Дринчића, који је био најбољи додавач Партизана, са 18 проигравања саиграча".

"Дејли мејл" истакао је да је Маурисио Покетино дебитовао на међународној сцени "досадним ремијем".

"Учешће у сваком купу мора да почне однекуд. Али, ако Тотенхем хоће да освоји Лигу Европе ове сезоне, онда ће ова 'једнолична пат позиција' тешко наћи место на неком ДВД-у посвећеном том успеху. Као што и бива са ремијима без голова - ово је било прилично ужасно", пише тај лист.

"Али, када Маурисио Покетино у раним часовима следећег јутра дође у Енглеску, знаће да је могло да буде и много лошије за његов тим. Осим почетних десет минута, Партизан је доминирао утакмицом, без постизања гола, који је вероватно заслужио. Покетино је направио десет промена у односу на претходну првенствену утакмицу са Сандерлендом. Само је Уго Лори сачувао своје место", износи "Дејли мејл".

Коментари / 0

Оставите коментар