ЛЕ: Партизан узео бод Тотенхему!

Фудбалери Партизана освојили су велики бод на старту Лиге Европе, пошто су на свом стадиону у Хумској одиграли нерешено 0:0 са Тотенхемом, у првом колу групе Ц, а чинило се да је српски вицепрвак могао и до целог плена. У другом мечу ове групе такође није било победника, јер су Бешикташ и Астерас ремизирали 1:1.

Фудбал 18.09.2014 | 21:10
ЛЕ: Партизан узео бод Тотенхему!

Црно-бели су пружили више него достојан отпор фаворизованом премијерлигашу, који је наступио без пет главних адута, а тренер гостију Маурисио Покетино је "промешао карте". Његов колега Марко Николић се са друге стране определио за игру са три штопера, с тим што је Бранко Илић био испред тандема Станковић - дебитант Ћирковић, док је Лазовић био сам у нападу, што се испоставило као добар потез.

Гости су извршили притисак у уводним тренуцима када су имали и најбољу шансу пошто је Хари Кејн искоса са леве стране већ у другом минуту издрмао пречку, али је Партизан након тога успео да пребаци тежиште игре на половину ривала.

У 15. минуту Грбић је одлично прошао по десном крилу и "заломио" Дејвиса, могао је и да шутира, али се одлучио да проигра Лазовића, кога је Фацио изблокирао.

Српски вицепрвак препустио је гостима из Лондона иницијативу и вребао шансу из контри, највише проблема стварао му је брзоноги Таузенд, који ипак није могао све сам, па је Партизан имао најбољу шансу.

Одбрана Тотенхема очајно је реаговла приликом аута Волкова са леве стране, лопта је дошла до Лазовића који је остао усамљен у петерцу, али га је клизећим стартом изблокирао Вертонген и спречио да матира Љориса.

Добру прилику имали су црно-бели и у самом финишу првог полувремена када је севнула контра после корнера гостију, Саша Илић је са леве стране сјајном дијагоналом пронашао младог Пантића, он је умакао чувару и ушао у казнени простор, али је шутирао право у Љориса.

Ни по повратку са предаха Партизан није био у подређеном положају, напротив. Београдски тим је нападо, диктирао ритам и опет запретио преко Лазовића, који је опет био изблокиран на левој страни, док је Грбић у наставку акције из 50. минута слабо шутирао са ивице шеснаестерца право у Љориса.

Ушло се затим у нешто спорији ритам, планове Марка Николића мало је пореметила повреда Волкова, док је Покетино на истеку сат времена игре додао гас и убацио Солдада и Ламелу. Ни то није покренуло "певце", већ је опет Партизан био опаснији, али је Лазовић превише оклевао у 68. минуту и дозволио да му Ленон поквари добру шансу на десној страни.

Гости ниједном нису запретили до краја, док су црно-бели могли и до целог плена, али су и овако против једног од главних фаворита за трофеј Лиге Европе најавили да ће бити равноправан ривал у борби за наредну фазу у групи Ц.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рр

18.09.2014 21:10

Није ми јасно,засто овај Николиц толико бојкотује Фофану,упорно га изоставља,а нема спица правог у игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВ

18.09.2014 23:51

Прије бих рекао да је Партизан изгубио два бода . Као звездас играо сам 1x

ОДГОВОРИТЕ