Просинечки неће у Сарајево, већ у Турску!

Дино Селимовић, директор Фудбалског клуба Сарајево, у разговору за МОНДО демантовао да ће Роберт Просинечки преузети клупу тима са "Кошева" и открио да је пред њим нови ангажман у Турској.

Фудбал 18.09.2014 | 20:15
Просинечки неће у Сарајево, већ у Турску!

"Фудбалски клуб Сарајево има тренера и име му је Џенан Ушчуплић", рекао је директор Сарајева Дино Селимовић.

Како је истакао, контакт с бившим тренером Црвене звезде и турског Кајсериспора је давно успостављен.

"Ми смо давно остварили контакт с Просинечким и редовно га одржавамо. Не само с њим, него и с другим тренерима који су били кандидати за долазака у наш клуб", казао нам је Селимовић, не кријући да је постојала комуникација с Просинечким.

Директор бордо тима је додао да би била велика част да Просинечки постане шеф стручног штаба тима из Титове 38б, али још једном је нагласио да је та позиција тренутно заузета.

"У случају да некад у будућности Роберт Просинечки преузме клупу Сарајева то би за нас била велика ствар. Била би част имати једног таквог тренера на клупи. Ипак, колико сам ја упознат, пред њим је нови ангажман у Турској", рекао је Селимовић у разговору за МОНДО и, можда и несвесно, наговестио да ће Просинечки тренерску каријеру наставити у Генчлербирлигију.

Подсећамо, спекулације да би Џенан Ушчуплић могао да добије отказ на позицији тренера Сарајева постале су све учесталије након испадања клуба из квалификација за Лигу Европе и четири везане утакмице у првенству без победе.

Након што су у среду савладали Игман и изборили пласман у осмину финала Купа Босне и Херцеговине, изабранике Џенана Ушчуплића очекује неугодан распоред у првенству.

Прво им у суботу у госте долази увек неугодна екипа Олимпица, а затим за недељу дана, 24. септембра, играју заосталу утакмицу петог кола Премијер лиге БиХ против екипе Дрине из Зворника. Следи потом гостовање код Широког Бријега, а седам дана касније ће угостити екипу Славије.

Коментари / 0

Оставите коментар