Посљедњи поздрав Предрагу Манојловићу

Породица, пријатељи и сарадници опростили су се од легенде српског ватерпола Предрага Манојловића на комеморацији у Скупштини Београда.

Остали спортови 18.09.2014 | 15:51
Посљедњи поздрав Предрагу Манојловићу

На комеморацији су говорили Милорад Кривокапић, председник Ватерполо савеза Србије, Александар Шоштар, председник Ватерполо клуба Партизан, и Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије.

„Остаће заувек упамћен допринос који је Манојло дао ватерполо спорту, најпре као успешан ватерполиста и репрезентативац, а затим и годинама као један од истакнутијих функционера, директно учествујући у стварању успеха српског ватерпола. Ватерполо остаје сиромашнији за великог играча, посвећеног функционера, доброг пријатеља, а пре свега дивног човека“, рекао је Кривокапић.

Шоштар се опростио од Манојловића испред Спортског друштва Партизан и ватерполо клуба Партизан.

„Данас се заувек опраштамо од члана наше спортске породице. Предраг Манојловић је био човек брилијантног ума, муњевите мисли, харизматичан, победнички спортски карактер. Растајући се од Манојла ми данас овде имамо много разлога да застанемо, саберемо наша сећања и да одамо пошту спортској и људској величини који је своју животну енергију посветио људима, ватерполу, Партизану и спорту уопште”, истакао је Шоштар.

Дивац је на последњем опроштају од Предрага Манојловића рекао:

„Предраг Манојловић био је велики човек и спортиста и сигуран сам да ће се са тиме сложити сви они који су имали прилике да га упознају. Као генерални секретар Олимпијског комитета Србије, са успехом је од 2000. године до 2009. предводио тим Србије на летњим Олимпијским играма у Атини и Пекингу, као и на Зимским олимпијским играма у Солт Лејк Ситију и Торину. Како је и сам био освајач олимпијске медаље у Москви 1980., као и медаља са светских и европских шампионата, увек је успевао да у први план стави потребе спортиста. Одлазак Предрага Манојловића велики је губитак за спорт и све људе са којима је радио. Била ми је част да га познајем и са њим блиско сарађујем. Манојло ће и даље бити са нама кроз вредности које нам је оставио”.

На адресу Олимпијског комитета Србије стигла су писма саучешћа од Међународног олимпијског комитета, Европских олимпијских комитета као и великог броја националних олимпијских комитета. То сведочи о угледу и репутацији коју је Предраг Манојловић уживао у међународним спортским круговима.

Комеморацији и испраћају Предрага Манојловића присуствовали су бројни истакнути спортисти и спортски радници.

Коментари / 0

Оставите коментар