ЛШ: БАТЕ и ЦСКА понижени, Бајерн сломио Сити!

Одиграни су мечеви група Е, Ф, Г и Х Лиге шампиона, а Рома је на свом терену торпедовала ЦСКА са 5:1, док је Порто искористио сценарио из Рима и пресликавао га на свом терену против БАТЕ-а, а онда додао још један гол у туђој и сачувао своју мрежу за 6:0. Бајерн је на свом терену у последњем минуту савладао Манчестер сити голом Жерома Боатенга, док је Челси разочарао своје навијаче и допустио Шалкеу бод (1:1).

Фудбал 17.09.2014 | 22:55
ЛШ: БАТЕ и ЦСКА понижени, Бајерн сломио Сити!

Група Е: Бајерн у надокнади срушио Сити, Рома разбила "армију" са пет комада у Риму

Рома је на свом стадиону очитала лекцију фудбала московском ЦСКА победом од 5:1, а Римљани су већ након првог полувремена водили са 4:0.

"Вучица" је успела веома брзо да поведе против ЦСКА пошто је у седмом минуту Жервињо одличним пасом пронашао Хуана Итурбеа који је избегао офсајд замку, а онда послао лопту у леви угао противничког гола.

Жервињо је већ након десет минута употпунио невероватан почетак тако што је прихватио центаршут са леве стране на неким шест метара и уз мања комешања шпицем копачке савладао Игора Акинфејева.

Велики крах Московљана већ се догодио у 20. минуту када је Маикон дошао у прилику да постигне гол пребацивши чувара мреже "армејаца", али је Акинфејев, уместо да избаци лопту, лоше реаговао и допустио да "вучица дође до 3:0.

Шта се дешавало са ЦСКА, то сигурно нико не зна, али је толико лако Рома долазила до гола гостујуће екипе која је у 31. минуту по четврти пут капитулирала, а стрелац је поново био Жервињо. Једине лоше вести за Рому биле су повреде Хуана Итурбеа и Маикона у првом полувремену, али се Маикон ипак вратио у игру и наставио да терорише противника.

Ништа добро није почело за госта ни у другом полувремену, јер је у 50. минуту после центаршута Торосидиса Игнашевич постигао аутогол леђима, а до краја су успели играчи ЦСКА да дају почасни гол за 5:1.

Бајерн је на свом терену у последњем минуту савладао Манчестер сити голом Жерома Боатенга.

Баварци су на свом терену имали велику инцијативу, поготово у првом полувремену, а већ у првом минуту су могли да погоде за вођство против "грађана", јер је била протурена лопта за Томаса Милера који је прошао Џоа Харта, али није гурнуо лопту у мрежу, а након тога се Немац бунио да је фаулиран, али није било реакције арбитра.

Игра је била динамична, веома често је мирисало на погодак, али то се није десило. Алаба је у 67. минуту ушао у петерац Ситија, али није упутио добар пас, тако да се противник одбранио.

Као гром из ведра неба, Жером Боатенг је у последњем минуту сусрета постигасо гол и донео велику радост домаћем тиму после велике гужве која није сигурно обећавала, али је дала резултат и три бода бода.

Група Ф: ПСЖ доминирао, а добио само бод у Ајндховену, Барса са једним голом пресудила АПОЕЛ-у

Ајакс није отворио сусрет како је замишљао, далеко од тога, јер је ПСЖ до 26. минута имао 12 шутева на гол, док домаћин ниједном није ни упутио ударац ка голу Сиригуа. Сходно томе, јасно је да су Парижани дошли веома рано у вођство, већ у 14. минуту након грешке дефанзивца Ван Рајна.

Моура је прошао по страни, дао лопту Ибрахимовићу који је само проследио за Единсона Каванија, а Уругвајац је на празну мрежу без проблема реаговао сигурним шутем за 1:0.

Моура и Ибрахимовић су наставили да застрашују противника, па су у првих десет минута другог дела игре обојица имали по једну веома добру прилику, али је лопта у оба случаја завршила поред гола.

Све те шансе пале у воду у 74. минуту само једном акцијом која је резултовала прекидом за Ајакс, а лопту је преузео Шене који је из слободњака савладао Сиригуа којем изједначење и делом иде на душу због лоше интервенције. Исти играч је из још једне шансе погодио стативу, али није било промене резултата.

АПОЕЛ се добро држао у првих 28 минута игре против Барселоне, али су Каталонци после прекида који је извео Лионел Меси дошли до круцијалног вођства голом главом Ђерара Пикеа.

Домаћин јесте доминирао, као што су сви и очекивали, али није успео да постигне ниједан више гол. Ипак, једини погдак који је постигао штопера Барсе био је довољан да се групна фаза одлично почне на "Ноу Кампу".

Група Г: Мат Азара и Фабрегаса избегнут, Шалкеов реми са Челсијем, храбри Марибор до бода против Спортинга у надокнади

Није чекао Челси много да на "Стамфорд бриџу" поведе против Шалкеа. "Плавци" су у 11. минуту одузели лопту противнику на његовој половини, затим је преузео Еден Азар који је као стрела дошао у шеснаестерац, те предао пас Сеску Фабрегасу који није имао проблем да матира Фармана.

После много опасних напада, поготово онога где је Дидије Дрогба у 50. минуту послао лопту тик уз леву стативу, Јулијан Дракслер је украо лопту Фабрегасу, а она је дошла до Клас-Јана Хунтелара који се лепо изборио за позицију и погодио леви угао гола Тиба Куртое.

Лондонски тим је додао гас у последњих десет минута, а у свакој опасној акцији учествовао је Азар који није имао снаге за завршницу, а голман Шалкеа Фарман на крају је и јунак који је извукао бод за своју екипу из Енглеске.

Пуцало се на обе стране на дуелу Марибора и Спортинга, али је резултат на полувремену ипак био 0:0. Једна лепа прилика Словенаца и три веома пристојне Португалаца било је довољно да се публика забави, али мреже се нису тресле.

Домаћин на "Људском врту" држао, храбро се борио, али је десет минута пре краја утакмице капитулирао. Одговорност је преузео Нани који је са лоптом вребао прилику да упути ударац, а онда је то и урадио са 16 метара из коса, те погодио дијагоналу за вођство.

Храбри играчи Марибора су до краја трчали, дали све од себе, па се то и исплатило пошто је у другом минуту надокнаде штопер Спортинга направио невероватну грешку, а онда је син легендарног Златка Заховића, Лука главом донео заслужени бод домаћину.

Група Х: БАТЕ видео "змаја" у облику шестице у Порту, мир у Баскији

Порто није тако агресивно кренуо против БАТЕ-а, али је противнику у петом минуту буквално поклонио вођство домаћину. Голман Сергеј Черник је предао лопту у ноге Јацину Брахимију који је отишао по левој страни шеснаестерца и прецизним ударцем под саму пречку погодио мрежу Белоруса.

Навијачи на "Драгау" свакако су могли да буду задовољни приказаном игром свог тима, а и головима у 32. минуту пошто је Порто узео сам лопту на средини терена, а онда се прошетао до 2:0 и свог другог гола.

У акцији код трећег гола учествовао је српски интернационалац Филип Младеновић, али не у најбоље светлу, јер није добро интервенисао на боку где се Данило дочепао лопте, центрирао и нашао Џексона Мартинеза за недостижних 3:0.

БАТЕ није знао шта да промени, али је Порто знао шта да уради како би унапредио игру, па је Брахими, из слободног ударца који је сам изнудио, погодио за 4:0 у 57. минуту, док је Адријан искористио одбитак у како би четири минута касније озваничио "петарду".

Порто је као крем на торту погодио и шести пут за тоталну доминацију на "Драгау" (6:0).

Атлетико Билбао и Шахтјор одиграли су сусрет без голова, а прилика је било, само се чинило да од самог старта да нико неће попустити што се тиче одбране, што се на крају и обистинило.

Најбољу прилику имао је Шахтјор који је успео да затресе мрежу Горке Ираизоза у другом полувремену, али је свиран офсајд на којем су имали доста замерке гости. Није било корекције, тако да се до краја резултат није мењао за реми у Баскији.

Лига шампиона, 1. коло:
Група Е:
Бајерн - Манчестер сити 1:0 (0:0)
(Боатенг 90)
Рома - ЦСКА Москва 5:1 (4:0)
(Итурбе 6, Жервињо 10,31, Маикон 20, Игнашевич 50 а.г. - Муса 82)
Група Ф:
Ајакс - ПСЖ 1:1 (0:1)
(Шоне 74 - Кавани 14)
Барселона - АПОЕЛ 1:0 (1:0)
(Пике 28)
Група Г:
Челси - Шалке 1:1 (1:0)
(Фабрегас 11 - Хунтелар 62)
Марибор - Спортинг 1:1 (0:0)
(Заховић 90+2 - Нани 80)
Група Х:
Атлетик Билбао - Шахтјор Доњецк 0:0
Порто - БАТЕ Борисов 6:0 (3:0)
(Браими 6,32,57, Мартинез 37, Адријан 61, Абубакар 76)

Коментари / 0

Оставите коментар