Драган Бурсаћ: Додиков селфи са Путином од 76 милиона ЕУР кредита

Поскуп је то селфи за овај несрећни народ. Селфи од 76 милиона евра, колико кошта најновији кредит.

Република Српска 17.09.2014 | 21:05
Драган Бурсаћ: Додиков селфи са Путином од 76 милиона ЕУР кредита

Знате ону народну - Не зна јел' пош'о ил' је дош'о.

Е, па на то подсјећа понашање Милорада Додика у првој седмици званичне изобрне кампање. Прво је главни Баја на предизборном скупу у Палама поручио/обећао радницима РАОП-а да ће добити одштету за губитак посла у полулегалној приватизацији, уз мали услов - да се НЕ ПОЈАВЕ на БН телевизији.

Одмах потом, отишао је Предсједник РС-а у Русију. Зашто у Русију, питамо се сви. Дакле, Предсједник Републике Српске је својом изјавом, којом је паушално пријетио несрећним радницима и успут директно дерогирао уставно-правни систем Републике Српске, на челу са комплетним судством. Судство може бити објективно колико год хоће, може бити независно за све (наше) паре, али кад Баја лупи шаком о говорницу, он једном реченицом унижава систем.

СТРАТЕГИЈА СЛОНА 

Условљавање појављивања  радника на једној локалној телевизији и уцјена није толико битна, али није да није. Битније у овом свему је ништење институција Републике Српске од стране Милорада Додика. Кажем, одавно је он надрастао и институције и ентитет, али се онда лицемјерно, пуних уста, заклиње у некакав уставно-правни поредак Републике Српске и у исто вријеме уринира по њему. Али Додикова дисперзија ломљавине институција  у стакленој башти Републике Српске се не зауставља на лупању шаком о сто и пријетњи радницима и судству.

О не, атакује Миле и на Владу, па и на саму институцију Предсједника. 

Тако је Додик са Премијерком Жељком Цвијановић отишао да „склопи врло важне послове са Руском Федерацијом“. Јасно је свима да је циљ одласка претендената на мјесто Предсјеника РС-а и српског члана Предсједништва, било нафоткавање са Путином у циљу билдања комплетне предизборне кампање. Међутим, Путин мален, а земља велика.

Проблеми још већи. Тако је руски предсједник отишао на далеки исток своје Русије, а Жељка и Милорад су, у својству гласноговорника руских нафтних компанија, потписивали „изузетно повољне уговоре по Републику Српску“. А, те повољности нам кажу сљедеће: Републику Српску, осим авиона, горива, амортизације и боравка у милој нам & драгој Руској Федерацији, пут Додика и Цвијановићеве ће коштати 76 МИЛИОНА ЕВРА КРЕДИТА, дакако са каматама.

Треба напоменути да ће нам руски гас долазити „директно, без посредовања БХ Гаса“.   Сад, може се каква паметна глава запитати – Куда, мајку му, осим Зворника, а без инфраструктуре и БХ Гаса да дође дај руски гас??? Авионима, телепортацијом, камионима, у врећама, балонима... Може се та главица запитати  како то да нам иста та мајчица Русија преко својих фирми у домаћој рафинерији у Броду дугује преко 500 МИЛИОНА МАРАКА???!!!

Колико би само било јефтиније, ближе, продуктивније и нормалније да је Милорад свратио до Брода, па да приупита за наше паре, намјесто путешествија по Русији. МОЖЕ И КАКВА УМНА ГЛАВА КОНСТАТОВАТИ ДА КРЕДИТ НИЈЕ ПОКЛОН, ДОНАЦИЈА, ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ, БОЖЈИ ДАР, НЕГО ЕКОНОМСКИ ПРОИЗВОД КОЈИ СЕ ПРОДАЈЕ, КУПУЈЕ НА ТРЖИШТУ  И КОЈИ МИ СВИ ПЛАЋАМО!

Но, како ова прича нема пуно везе са логиком, него са поскупим СНСД-овим ПР-ингом нећемо се задржавати на њој.  

ЗА СЕЛФИ ВИШЕ 

Ова прича, напомињем, има везе се дерогирањем Владе Републике Српске, која је очигледно постала обични алат у предизборној кампањи СНСД-а и не ради ништа друго осим што тихује и аминује оваква апсурдна маркетиншка путовања. Ако ту Владу уопште ико ишта и пита.  

Институција Предсједника је тек до краја унижена и обесмишљена. Јер, сваки предсједник било чега би се послије обављеног посла, а руски кредит је у јавности Републике Српске представљен као „добро обављен посао“, вратио кући и прославио са својим сународницима ову „успјешну причу“.

Међутим, Милорад Додик, попут каквог Аппле суперфана, чека у Санкт Петербургу указање Путиново. Укотвио се и не мрда. А све то за двије фотке у лошијој резолуцији, е да би запушио уста опозицији и изашао пред јавност са једним селфијем.

Да ли то ради предсједник било чега?

Наравно да не, осим ако му је очајнички потребан задњи улог, задњи чип у игри да остане на власти. Дакле, ово прање у мутној води институције  Предсједника Републике Српске, ово ваљање по блату „најсветије“ ентитетске функције има само један и једини циљ - стварање што бољих предуслова за нови мандат.  

Очевидно, спреман је Додик рећи - Мртва је предсједничка улога, само ако ће од 13. октобра на још новијој, бољој и са више овласти предсједничкој функцији довршити своју излазну стратегију, која никако не укључује судове, процесуирања и затворе.  

Ултимативни прагматизам, на који остатак ентитета и државе ћути. Из незнања, страха, некомпетенције и некомпетиције, враг ће их знати. За то вријеме, Милорад и Жељка пред дверима Зимског Дворца кампују до четвртка, када се очекује Путиново указање. Поскуп је то селфи за овај насрећни народ. Селфи од 76 милиона евра, колико кошта најновији кредит. Јадно.  

Он је руши, а они се смију и гледају И, заправо, на овом примјеру се види колико се Додик држи синтагме - Држава, то сам ја. Ентитет - то је он, било би посве правилно. Јер у Републици Српској, од дјетета до академика, од чобанчета до хирурга, зна се ко једини коси, а ко све и како воду носи. И зато је посве очекивано да се нико из опозиције, нити из редова какве мислеће „интелигенције“ није „ухватио“ за причу о Додиковом урушавању Републике Српске. Ово, уз Бајину ароганцију, говори највише о општој индолентности и апатичности која је бенсединирала све друштвене слојеве. Видите, Милорад Додик је заиста као слон у стакларској радњи.

Он је због своје саможивости и апсолутне аутократије, која му је очигледно помутила перцептивни склоп, успио да помогне опозицији више од свих Вучићевих бренд менаџера заједно. Умије то Додик, а и радио је то и прије. Забијао је политичке аутоголове. Међутим, нити један га није коштао избора, осим једног, несрећног по њега.  Они дужег памћења, сјетиће се батинаша у хали Борик, који су под кринком заштите лика и дјела Милорада у нас, у марту 2000. год. тукли навијаче „Борца“. Тада му Бањалука то није опростила.

Послије је Милорад Додик надрастао Бањалуку, Крајину, па је сав габаритан својим апетитом превазишао и Републику Српску.  Како год, чини се да ови гафови неће битно утицати на изборни резултат, али не мора то баш да значи. Прије свега зато што уједињена опозиција НИКАДА ближе и ватреније није дувала за врат Додику, СНСД-у и коалиционим партнерима. 

И опет је на опозицији да ишчитају и предоче народу како и са колико новаца Милорад Додик унижава и институције и тај исти народ. Хоће ли се бар у мјесецу избора опозициони лидери сјетити да знају летјети, чуће се. Тек, Додик је пош'о, ал' још није дош'о. 

Аутор: Драган Бурсаћ

Извор: бука.цом

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

кицо

17.09.2014 11:51

Он би се и с медједом грлио ако има користи

ОДГОВОРИТЕ
Name

кредит

17.09.2014 11:51

Дал је могуцее дизати кредит без додатни провјера или без разматрање валде

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxл

17.09.2014 11:54

Зар по закону није забрањено затамњиват задње вјетробранско стакло или Милетовци смију све?

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

17.09.2014 11:58

Да видимо да ли ће саобраћајна милиција реаговати када се овако небезбиједан аутомобила креће улицом.Да ли ће га казнити за непосједовање задње регистарске ознаке или за затварање аутомобилских прозора плакатима што му онемогућава лако управљање возилом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има се мозе се

17.09.2014 12:00

Скупо це нас костати тај селфи. А јос скупље његова посјета Русији. Пази молим те он је данас на сајму Пољопривреде у Москви. Па друзе јеси нормалан ста радис??? Али највазније ствар новинар-и РТРС-а их прате у стопу. Браво за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@кредит

17.09.2014 12:07

Друзе све је могуце. Јел видис да је цовек погубио конце и де је пуко? Дављеник се за сламку хвата! Зна и он да губи изборе и то убједљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

17.09.2014 12:08

Јос једна измисљитина БН ТВ од фотке до садрзаја.Цркните.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синиса

17.09.2014 12:09

Ја стварно не знам дали и у једној дрзави или рецимо ентитету пљују оволико по свом председнику. Какав такав он је нас док не буде изабран други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

17.09.2014 12:09

За СНСД: Ја стварно не знам да ли сте ви толико глупи,безобразни или вам је неко мозак попио!? Ста је овдје лаз,возило које стоји у центру Бањалуке и које сви градјани могу видјети или текст цовјека који није са БН ТВ и који се јасно и гласно потписао!? БН ТВ је пренијела његово размисљање,фотку са трга и јасно навела извор,као сто наводе и СРНУ,ГЛАС или било кога другог....И ви сада казете лазе БН,стварно немате појма ни о цему,па ни о томе да свако има право на став од васег додика до било кога другог.Вама не одговара да се цује друга страна,јер сте 17 година навикли на РТРС којим Додик управља од 1997 када га је заузео тенковима! Размислите мало и дозволите да људи мисли и другације од Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицо

17.09.2014 12:10

Мозе се Путин крити ал наци це њега Баја па таман га до Бозица цекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос-Лаус

17.09.2014 12:15

За Синису: ја не знам да ли у једној дрзави или ентитету има такав предсједник који људима јавно псује мајку,позива на крсење закона,пријети да неце исплатити крваво зарадјене плате и поред сусдке пресуде,пљује сто стигне,подригује се,прди,све даје тајкунима и народ толико лазе!? Прави предсјеник неби се тако понасао,а овај је далеко од предсјеника!? Ово је обицна бараба. Зато морамо бирати културног и паметног предсједника свих градјана,а не предсједника једне не формалне групе градајана која се зове СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цомбе

17.09.2014 12:17

Мала исправка за аутора текста. Говор Милорада Додика у којем пријети радницима РАОП-а одржан је на трибини СНСД-е 12.09. у Источном Новом Сарајеву уз фанатичан аплауз свих његових кандидата и пристних симпатизера. Одличну су поруку послали потенцијалним бирачима. А што се тиче трибине на Палама, ту је тек доживио фијаско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија Китић

17.09.2014 12:21

Мила мајко за колико нас милијарда КМ задужи Додик?Колико од тога оде у изградњу творница.....а колико у дзепове њега и његових кумова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен

17.09.2014 12:24

Браво Милосе.Он својим понасањем не заслузује тако свету функцију-функцију Предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

17.09.2014 12:32

Нико не спомиње мазут ко це појести паре од грејања. Мазут дзАбе а наплата крвава, коме те паре које се обрну

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

17.09.2014 13:01

Морам да казем да буку цитам редовно,има много добрих ствари и ван политике на њој.Нуди садрзаје који заинтересују и то и јест улога портала.добри су.овај бурсац увјек има своје видење и то је у реду.занимљиво је да некако колико год критикује власт,увијек је јос висе против ових сто би требало да их смјене,и донесу промјене у позитивном смислу.увјек понистава њих висе,него ове на власри .иде паролом ниста се неце промјенити,нема нам спаса.то је много лосе и изазава апатију сто апсулутно одговара овој тренутној власти која је у тоталном коласу,а ми јос висе са њомЦцовјек је или трбало да се кандидује,или некога дугога,а стварно мислим да нема смислта,да стално критикује кандидате савеза.То никоме осим ове тренутне власти која нас унисти,ниста добро доњети неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

17.09.2014 14:33

Ето миле вози мазут са два авиона. Бице мазања

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

17.09.2014 15:01

ево како ртрс навија за снсд хттп://www.ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=121647

ОДГОВОРИТЕ
Name

нешо

17.09.2014 15:50

Замисли пођеш у госте код некога, рецимо пријатељу у посјету, на сијело и сачека те неколико комшија, твој домаћин није код куће а ти дошо. Па сједи сачекај мало, одспавај а побратим се не појављује, јави ти неко, доћи ће за три дана, паметноме доста како домаћин третира предсједника и премијера Републике Српске. Лавров је у Паризу на самиту против тероризма, имао је састанак са саудијским колегом, Путин човјек свој посао ради а кад да прими и сачека великог државника Милета. Не знам ни за једног политичара на Балкану који се усудио да пријети сиротињи, који напада сваког ко тражи правду. Шта је тако важно, чега се он тако плаши да повлачи овако сумануте потезе, једно руковање са Путином он сматра судбинским, па он вријеђа здрав разум. Наш народ никад није волио горде људе. Нек нам је Бог у помоћи. Што би рекао Ћопић:,,Знам ја нас,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

стварност

17.09.2014 16:16

Поздрављм писање отворено новинара, све је аргументовано и јасно образложено, али се потпуно слажем са "колапс", јер не можемо унапријед критиковати људе који хоће да преузму врућ кромпир и да нас покуша извлачити из ове провалије коју је креирао баја из Бакинаца, неко мора да нас води ка поправкама и да прави систем. Катастрофално је што Академска јавност, ако је има, упорно ћути, зар су и они толико неодговорни или подмићени??? Свака част за коментар "Милош-Лауш?? народе употреби кефало!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

17.09.2014 16:30

Ако је тај мазут поклон, онда да се и ми Баја гријемо бадава... Јел мозе тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

17.09.2014 16:37

За Стварност: Постоји академска јавност али су сви на платном списку Милорада Додика и зато цуте.То говори да је ово зло велико зло,јер ее људи продају за сацицу марака.Глас за СНСД у Зворнику достигао је цијену од 300 КМ.Ста даље да се прица!? Дотакли смо дно дна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

17.09.2014 16:57

За николаса и стварност: Ми смо та снага,и ми то морамо да изгурамо.Не требају нам каргановици,кустурице,кецмановици и слицне купљене дусе.Не трбају нам ни ти сто се продају за марке.Ми који смо искрени и који видимо до ста су нас довели морамо као народ да доведемо нове људе и да њих упозоравамо да несмију висе ни слицно овима да се понасају,морају много боље и постеније а ми да им помогнемо,то је поента.Народ је снага а не ови сто су плацени да лазу и обмањују.Нека их на њиховој страни,само им минусе доносе код сваког нормалног.БН је највисе ризиковао и улозио,али вратит це им се у позитивном смислу вјерујте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјак

17.09.2014 17:16

лазу да је Путин на истоку, кад је данас у Москви имао састанак, све имате на www.енг.кремлин.ру А ево и хронологије: хттп://постимг.орг/имаге/ј45yx9плв/

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахха

17.09.2014 17:43

Па тек сад видим да сте управу БН телевизијо.. Гледам мало прије дневник на РТРС и не могу да вјерујем... Смијесно, а бице и глупо сто пола пензионера вјерује у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

17.09.2014 18:09

Ајде Миле,вратите се куци.Покрепа вам народ од смијеха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

17.09.2014 18:09

Пропаганда у пуном јеку. Сад ће наравно све бити могуће направити и још више ће се обећати све зарад останка у удобним столицама али нигдје се не говори шта ћемо послије избора и од чега ће се враћати ти силни кредити. Мислим да је народ увидјео како се једно ради прије избора а једно послије и да овога пута неће насјести на то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

17.09.2014 18:13

А јој јесу се заглибили.Цекају у неком собицку,вире кроз прозор,цас Миле,цас Зељкица има ли Путина за селфи.А њега нема па нема.Ако се сутра не појави....Не мозе их висе ни РТРС покривати својим надуваним и сензационалистицким извјестајима из Москве....хахахахахаххах.....

ОДГОВОРИТЕ