Што је Негредо отишао из Ситија?

Мануел Пелегрини појашњава да је казна Уефе приморала Грађане да се одрекну шпанског нападача, али тврди да му није јасно зашто европска “кућа фудбала” не дозвољава малима да расту.

Фудбал 17.09.2014 | 12:30
Што је Негредо отишао из Ситија?

Многи су били збуњени. Алваро Негредо је од доласка из Севиље оставио више него добар утисак на Етихаду. Али, само годину касније кренуо је назад у Шпанију и дрес Манчестер Ситија заменио опремом Валенсије? Мануел Пелегрини неочекиван потез управе клуба објашњава императивом који је Грађанима наметнула Европска фудбалска федерација.

УЕФА је, подсетимо, због кршења прописа о финансијском фер плеју Ситију ограничила списак играча за Лигу шампиона на само 21 играча. А пошто ће Негредо због лома метатрарзалне кости бити ван строја до краја октобра избор је био логичан.
"Негредо је желео назад у Шпанију, али све почиње са рестрикцијама Уефе о броју играча, новцу коју смемо да платимо… Имали смо једног играча преко лимита, свеједно нисмо могли да рачунамо на Алвара због повреде, па смо проценили да је најбоља одлука за клуб да га пошаљемо у Валенсију", немоћно слаже раменима Пелегрини.

Који ће и убудуће вероватно имати отежавајуће околности приликом довођења играча. Уефа је клуб из Манчестера казнила и са 60 милиона евра, а Сити притом наредног лета на појачања неће смети да потроши више од те суме. Пелегринијева бајка и малтене неограничен буџет ударили су у зид. Чиленац није срећан због тога.
"Тешко ми је да разумем зашто се клуб кажњава због трошења новца? Нова управа је желела да клуб расте. Направили су нови тренинг центар. Имали су мали тим, план је био да га учине великим… И онда га казниш због тога? Није ми јасно".

Сиромашнији клубови могли би да Пелегринију понуде одговор. Али, разумљиво је и што он за себе тражи најбоље. Само у овој наредној недељи Сити игра три огромне утакмице – у суботу са Арсеналом, потом са Бајерном у Лиги шампиона, па са Челсијем следећег викенда. Без повређеног Фернанда, вероватно и Стевана Јоветића. Али, са новајлијем Елијакимом Мангалом и искусним Франком Лампардом у протоколу.

Коментари / 0

Оставите коментар