Видео: Упознајте коментатора 'ТХЕ ТРОЈКА' са СП

Богдановић може да буде као Ђорђевић и Бодирога! "Јако ми се свиђа Никола Калинић, он је сјајан играч. За такве играче ми често кажемо да су 'лепак', они спајају цео тим и такав играч је потребан свакој екипи", додао је Кени.

Кошарка 17.09.2014 | 12:15
Видео: Упознајте коментатора 'ТХЕ ТРОЈКА' са СП

Поклонике кошарке у Србији освојио је својим, сада већ чувеним коментарима "Богдановиииић, тхе тројка!!!" и "Чисто као суза". Он је коментатор који ради за ФИБА и Евролиге, зове се Лијам Кени, рођени је Ирац, али је добар део живота провео у Бостону. За МОЗЗАРТ Спорт је говорио о својим утисцима, истакавши да му јако значи популарност која стиже из Србије, и томе како је проговорио српски.
"Осим тога што сам коментатор, ја сам и учитељ у једној америчкој школи у Лондону. Тамо нам долази много младих људи из Београда, често и из Подгорице, Хрватске... И кад год треба да радим утакмице Евролиге или репрезентација Србија, ја онда моје ученике питам како се изговара нечије име и презиме. Ето, последње што сам проверавао када сам био у Гранади јесте како се изговарају Бјелица и Радуљица. Да ли сам добро изговорио", упитао је Кени новинара МОЗЗАРТ Спорта, на шта је моментално стигао одговор:
"Наравно, било је перфектно."

Онда је Лијам открио како је проговорио српски.
"Једном приликом ученици су ме питали да ли бих у преносу могао да кажем 'тројка' и тако је све почело. На вашој прошлој утакмици, са Бразилом рекао сам и: 'Чисто као суза'. Против Француске ћу покушати и 'као кап'. То ми је циљ", додао је Кени, а потом још једном упитао да ли је добро погодио са изговором.

Да ли планираш да употребиш још неку реч?
"За сада је само ово. Мислим да је више него довољно. Али, ускоро ће бити још, наравно. До тада знам само да кажем 'пиво' и то је то, а-ха-ха".

Шта мислиш о репрезентацији Србије?
"Обожавам ваш тим. Имате савршен спој искуства и младости. Ту су Теодосић и Крстић, они су сјајни. Наравно, имате младе асове, као што је Богдановић. Јако ми се свиђа Никола Калинић, он је сјајан играч. За такве играче ми често кажемо да су 'лепак', они спајају цео тим и такав играч је потребан свакој екипи. Бјелица и Радуљица играју сјајно на овом турниру и стварно су одлични играчи".

Радиш и евролигашке мечеве. Реци ми, какви су твоји утисци о игри Партизана и Црвене звезде.
"Претходних година сам пратио доста Партизан, пошто Звезда није играла до прошле сезоне. Јако ми се свидео Богдан Богдановић, који је био изврстан. Он је прошле сезоне био принуђен да игра и плејмејкера и на позицији бек шутера, после повреде Вестермана и одлично се снашао".

Шта мислиш, може ли Богдановић да достигне висине селектора Саше Ђорђевића, или једног Дејана Бодироге?
"То је одлично питање. Пази, он има велику прилику да се стане у ред са играчким величинама као што су Сале и Бодирога, пошто су освојили ово такмичење 1998. године".

Коментари / 0

Оставите коментар