Легенда: Јасна Шекарић 8. пут ће на ОИ!

Српска репрезентативка у стрељаштву Јасна Шекарић испунила је седмим местом ваздушним пиштољем на првенству света у Гранади норму за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године. Шекарићева је изборила визу за Рио пошто је шестопласирана Мађарица Рената Тобаи Силке већ освојила норму малокалибарским пиштољем.

Остали спортови 17.09.2014 | 11:15
Легенда: Јасна Шекарић 8. пут ће на ОИ!

Шекарићевој ће Игре у Рију бити осме у каријери, а до сада је освојила пет олимпијских медаља - злато и сребро у Сеулу 1988, као и три сребра - на Играма у Барселони 1992, Сиднеју 2000. и Атини 2004.

А колико је сам њен пласман на осме Игре велики подвиг најбоље илуструје податак да је у историји олимпијских такмичења до сада само девет људи толико пута учествовало на највећој спортској манифестацији на планети.

Канађанин Јан Милер (коњички спорт) неприкосновен је са 10 наступа, док Аустријанац Хуберт Раудашл (једрење) и Летонац Афанасијс Кузминс (стрељаштво) имају по девет. На коти осам су Италијани Пјетро и Рајмондо д’Инзео (коњички спорт), Дарвард Ноулс (Велика Британија и Бахами, једрење), Данац Пол Елвстрем (једрење), Словенац Рајмонд Дебевец (стрељаштво) и за сада једина дама у топ десет Јозефа Идем Гверини (Западна Немачка и Италија, кану).

Од Рија у пробраном друштву биће и Јасна Шекарић. Икона спорта!

Иначе, пре Шекарићеве, у репрезентацији Србије у стрељаштву олимпијску квоту испунила је и Андреа Арсовић у гађању ваздушном пушком.

Коментари / 0

Оставите коментар