Предизборно обећање смањења пореза

Закони из сегмента опорезивања најчешће се у Републици Српској доносе „ад хок“ само са једним циљем- пуњењем буџета.

Република Српска 16.09.2014 | 21:30
Предизборно обећање смањења пореза

Да је тако потврђују Закони о измјенама и допунама  закона о порезу на доходак и добит, које је скупштинска већина  „глатко“ усвојила  у Народној скупштини  не желећи чути упозорења опозиције, привредника и економиста о појави двоструког опорезивања. 

Међутим, данас  из владајућег СНСД стижу приједлози да би то требало исправити.

Случајно или не приједлози стижу уочи октобарских избора.

Годинама се у РС упозорава на двострука опорезивања. Власт  та упозорења није хтјела чути. Међутим, сада, пред изборе из владајућег СНСД стижу другачије ријечи.

Ова странка  залаже се за смањење пореза на добит и дивиденду са 10 на осам одсто,  те елиминацију  двоструких опорезивања.

Најављује се и могућност вишег пореза  на већа примања. Овакве најаве у СДС оцјењују као шарлатанске. Закони се мјењају, а да се прије тога уопште не анализирају ефекти  измјена.Најаве измјена закона о добити и дохотку су неозбиљне.

Па нисмо у циркусу, чује се из  ПДП и НДП у којима  подсјећају како је то било прије девет година.

Посљедњих година законске измјене пореза на доходак и добит  биле су најчешће пресудне за одлазак инвеститора са ових простора и пресељавање сједишта предузећа из РС у Федерацију БиХ.

БН ТВ



Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миа

16.09.2014 18:06

Срамотно је да СНСД прича како нешто треба промијенити, они су скоро 9 година на власти, како се за 9 година нису сјетили да треба нешто мијењати и побољшати. Промјене су неминовне и неопходне, али о њима треба да прича опозиција која заиста има план како да их заиста реализује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

16.09.2014 18:12

Провјерите да ли је Зоран Адзиц,сеф СНСД-а у Градисци, разбио ауто од Електродистрибуције Градиска.Мртав пијан после пијанке са цланством у Таxи бару пре неко веце.Провјерите има ли игдје написан извјестај,или пријава у мупу.

ОДГОВОРИТЕ