Бар: Убијен вођа криминалног клана

Око 13:15 часова испред кафеа "Савоја" у центру Бара убијен је хицем из снајпера Армин Муша Османагић, вођа једног од криминалних кланова у овом граду.

Регион 16.09.2014 | 14:41
Бар: Убијен вођа криминалног клана

Снајпериста је Османагића погодио у стомак, док је овај седео испред " Савоје" а као колатерлна грешка тешко је рањен и конобар кафића. Иначе полиција је недалеко од места где је Османагић убијен пронашла возило које се доводи у везу са овим злочином.Петанестак минута након тога уследила друга пуцњава испред локала “Пербаццо”, а пуцњи и даље одјекују Баром јављају црногорски медији.На мети се нашао и кафић Ла есквина.

У строгом градском центру на очиглед бројних пролазника непознати младић упао је на терасу кафеа Ла есквина и према речима очевидаца, уз погордне повике испалио више метака у правцу групе младића који наводно припадају клану супротстављеном Османагићевој групи. Нема званичних информација о последицама овог напада.

Осим панике на улици, полиција је блокирала тај део центра и ради увиђај.Армин-Муша Османагић је у полицијским документима означен као вођа другог криминалног клана по снази у Бару. Армин Муша Османагић доспео је у жижу јавности 2004. године када га је тадашњи помоћник министра унутрашњих послова Црне Горе Мићо Орландић означио као једног од учесника у убиству уредника "Дана" Душка Јовановића.

Османагић и његова супруга Љиљана Биговић Османагић осумњичени су за прање новца стеченим илегалним четворогодишњем организовањем игара на срећу у аутомат клубу у Бару.

Међутим, веће Вишег суда у Подгорици одлучило је у новембру прошле године да не одређује притвор Османагићу, чиме је потврђена одлука судије за истрагу Мирослава Башовића.Османагић је у полицијским документима означен као вођа једнг од барских кланова.

Полиција сумња да чланови његове групе новац зарађен од нелегалних послова "перу' куповином некретнина и улагањем у легалне послове ресторане, казина, коцкарнице.

Коментари / 0

Оставите коментар