Најјачи су опет с нама - креће ЛШ!

Прошла су четири месеца откако је Серхио Рамос повео Реал Мадрид до титуле у Лиги шампиона, а ново издање елитног такмичења почиње у уторак.

Фудбал 16.09.2014 | 15:00
Најјачи су опет с нама - креће ЛШ!

"Краљевски клуб" одбрану титуле почиње дуелом на свом терену против швајцарског Базела, док вицешампион Атлетико креће из Пиреја.

Дерби првог дана дуел Борусије и Арсенала у Дортмунду. Бенфика дочекује Зенит, Бајер гостује Монаку, дебитант Лудогорец иде на Енфилд, Андерлехт је гост Галатасараја, а Јувентус чека Малме.

Мадриђани су у прошлом колу доживели болан пораз у градском дербију од Атлетика (1:2) и свакако желе да поправе утисак.

"Можемо да поновимо прошлосезонски успех. Остварили смо сан и дошли до 10. трофеја у ЛШ. Највећи конкуренти ове сезоне биће нам Челси, који се баш појачао и, наравно, минхенски Бајерн", рекао је тренер Реала Карло Анчелоти.

У другој утакмици Б групе петоструки првак Европе, Ливерпул дочекаће бугарски Лудогорец.

Енглески тим вратио се у ЛШ после пет година, а нападач Лазар Марковић имаће прилику да се макар мало реваншира Бугарима што су у квалификацијама елиминисали његов бивши клуб, Партизан.

Занимљиво би могло да буде у дуелу два црвено-бела тима у Пиреју, где ће се састати грчки Олимпијакос и прошлосезонски финалиста Атлетико из Мадрида. У тиму из Пиреја могао би да заигра и бивши фудбалер Црвене звезде Лука Миливојевић.

Други меч А групе биће одигран у Торину, где ће троструки узастопни првак Италије Јувентус дочекати шведски Малме.

Један од дерби мечева кола на програму је у Дортмунду, где ће екипа Борусија угостити лондонски Арсенал. За очекивати је да у домаћој екипи стартер буде Невен Суботић, а шансу би требало да добије и Милош Јојић.

Турски Галатасарај ће у другој утакмици Д групе дочекати белгијски Андерлехт чији напад предводи српски репрезентативац Александар Митровић.

Повратник у Лигу шампиона, екипа Монака угостиће немачки Бајер из Леверкузен, док ће првак Португалије Бенфика дочекати руски Зенит.

Лига шампиона, 20:45

Група А:
Олимпијакос – Атлетико Мадрид
Јувентус – Малме

Група Б:
Ливерпул – Лудогорец
Реал Мадрид – Базел

Група Ц:
Монако – Леверкузен
Бенфика – Зенит

Група Д:
Галатасарај – Андерлехт
Борусија Дортмунд – Арсенал

Коментари / 0

Оставите коментар