Неславан опроштај од Мундијала

И Иран победио Србију (3:1) у последњем колу Групе Е, друге фазе такмичења на Светском првенству. "Орлови" на крају пети у групи.

Остали спортови 14.09.2014 | 19:19
Неславан опроштај од Мундијала

На прошлом Светском првенству у Италији Србија је била трећа, борба за злато измакла је за мало у дуелу са Кубом. Тачно четири године касније, "орлови" завршавају такмичење у другој фази Мундијала.

Остварени резултат можда није реалан (могло се више) за генерацију коју води Игор Колаковић, али је по приказаним играма у Пољској заслужен. Србија партијама на Светском првенству није доказала да јој је место међу шест најбољих селекција, иако се са свим противницима, осим са домаћином Пољском у првом мечу, носила равноправно.

Једноставно, игра "орлова" није била дотегнута, недостајала је сигурност, концентрација и пре свега сервис, без којег је значајан резултат на великим такмичењима тешко остварим.

На опроштају од Мундијала, Србија је доживела трећи пораз у низу. После САД и Француске, бољи од "орлова" био је и Иран 3:1 (27:25, 22:25, 25:22, 25:18).

Србија је на крају такмичења у Групи Е заузела пето место, испред Аргентине, Италије и Аустралије, репрезентација које је и победила у Пољској.

Иран, селекција коју са великим успехом води наш прослављени репрезентативац Слободан Ковач, са три бода у дуелу против Србије обезбедио је пласман у завршну фазу и имаће прилику да се бори за медаљу.

Коментари / 0

Оставите коментар