Сана расте, проглашен први степен приправности

Градски штаб за ванредне ситуације Приједор у уторак вече је након увида у стање водостаја ријеке Сане, који је у 20.00 часова износио 380 центиметара, прогласио први степен приправности заштите од поплава на подручју града.

Република Српска 03.09.2014 | 07:12
Сана расте, проглашен први степен приправности

Члан Штаба Драшко Ђенадија потврдио је да је, уз консултације са градоначелником Марком Павићем, као предсједником Штаба, одлучено да се све надлежне институције и субјекти заштите и спасавања од поплава ставе у стање првог степена приправности, будући на количину падавина и водостај ријеке Сане, који је у сталном порасту.

Ђенадија је потврдио и да су водостаји ријека Гомјенице и Милошевице, такође, у порасту, али да ни они, као ни ријека Сана, за сада још не угрожавају стамбене објекте и комуникације у зони ових водотока.

Ђенадија је појасио да се приликом проглашења првог степена приправности заштите од поплава обавезују све надлежне институције и субјекти заштите и спасавања да предузму планом предвиђене мјере.

Овим мјерама обавезују се и сва предузећа и институције на подручју града Приједора, које располажу материјално-техничким средствима која се могу ставити у функцију заштите од поплава, да их ставе у стање приправности и да се ангажују на извршавању задатака према датим наредбама Градског штаба.

Обавезе се односе и на Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља Приједор и Јавно предузеће "Водовод" да предузму потребне мјере надзора и провођења хигијенско-епидемиолошких мјера по питању снабдијевања грађана водом за пиће.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЂУРЂА И М

03.09.2014 05:26

ПАВИЋ И ЦИВИЛНА ЗАШТИТА НЕМАЈУ НИ ЈЕДНОГ ЧАМЦА А ПОТРОШИЛИ СУ МИЛИОНЕ ,АЛ ЗАТО ПАВИЋ ИМА ИМОВИНУ У СВИМ СУСЈЕДНИМ ЗЕМЉАМА И ЈОШ ТРАЖИ ОД НАС ДА ГЛАСАМО ЗА ЊЕГА,ВЕЛИ ЈОШ САМО ОВАЈ ПУТ, СТАРИ ПРЕВАРАНТ ,НАРОД ЈЕ УВИДИО КО ЈЕ ПАВИЋ ,САДА НЕЋЕ ПРЕЋИ ЦЕНЗУС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ђурђа

03.09.2014 09:22

По обичају ти о Павићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

03.09.2014 11:21

СТА РЕЦИ О ПРЕСУДЈЕНОМ КРИМИНАЛЦУ НЕГО ПОПЛАВЕ ЦЕ РЈЕСИТИ НЕОСУДЈЕНИ КРИМИНАЛЦИ АНДЈЕЛИЦ И МИН МИРЈАНИЦ Е НАРОДЕ БУДИ СЕ ТОЉАГЕ У РУКЕ ПА НА УЛИЦУ

ОДГОВОРИТЕ