Промовисана књига “Менаџмент у здравству”

У бијељинском Центру за културу представаљена је књига доктора Златка Максимовића под називом “Менаџмент у здравству”.

Република Српска 02.09.2014 | 22:35
Промовисана књига “Менаџмент у здравству”

Монографија коју је доктор Максимовић објавио са својим сарадницима, приказује начин успјешног вођења здравствене установе упркос свим потешкоћама с којима се суочавају не само установе овог типа него и све остале.

Монографија “Менаџмент у здравству” приказује како се успјешно води здравствена установа сачињена од добро организованог тима људи.

Ова књига је намијењена директорима здравствених установа, начелницима, главним сестрама, свим онима који руководе. Међутим, менаџмент је генерално сличан за све области. Ова књига може да се користи не само у здравству него се може користити у свим другим сферама у којима се руководи”, каже доц. др Златко Максимовић.

Као директор Дома здравља у Бијељини, који слови за један од највећих и најбоље организованих у Српској, доктор Максимовић је кроз књигу пренио искуства успјешног пословања, изјавили су рецензенти књиге.

“Његово искуство је преточио заједно са још пет аутора у једну монографију која има одређена правила каква ми захтијевамо на факултету и која ће бити један помоћни уџбеник за све оне који у систему здравства Републике Српске се буду бавили менаџментом”, истакао је проф. Милан Скробић, Декан Медицинског факултета у Бањалуци.

“Ми радимо један најплеменитији посао. Бринемо о здрављу болесног човека и управо ова књига представља пример како то у једоној здравственој институцији било на примарном нивоу, секундарном или терцијалном нивоу чинити”, сматра проф. др Недељко Радловић.

Управо због важности које има здравство неопходно је прије свега добро осмислити начин организовања здравствених установа, како би сви били на добитку, а посебно пацијенти.

 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

славко

02.09.2014 21:08

Свака цаст. Браво !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

03.09.2014 00:34

Познато је свима да је Др. Максимовић од ћумеза који су тада називали дом здравља сада направио једну, за примјер другима, здравствену удтанову. Небих набрајао свима познате чињенице, али позивам моје драге суграђане да се само присјете како је некад изгледао а како сада изгледа Дом здравља у Бијељини. Сматрам да нам такав човјек треба на челу града а не као садашњи градоначелник Мићо звани трећина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

03.09.2014 05:58

Одавно Центар за културу није био пунији. Конацно , појавио се неко ко мозе излијецити болесно здравство. Др Златко Максимовиц дефинитивно треба да буде Министар здравља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Химзо Исмић

08.05.2015 10:28

Оваква књига је била потребна на простору БиХ. Све честитке аутору и сарадницима. и једно питање? Како набавити ову књигу.

ОДГОВОРИТЕ