Оптужен због фалсификовања дипломе

Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу коју је локално Тужилаштво подигло против лица Х.Х. /56/ бившег радника Владе дистрикта због основане сумње да је набавио и приликом запошљавања употријебио невјеродостојну диплому о завршеној средњој школи.

Република Српска 02.09.2014 | 15:58
Оптужен због фалсификовања дипломе

Х.Х, који је био запослен у Одјељењу за јавну безбједност терети се да је у конкурсној процедури проведеној 2003. године као доказ о завршеном средњем образовању предао овјерену копију фалсификоване дипломе о завршеној Техничкој школи "Коста Абрашевић" у Шапцу.Током провјера по пријави надлежних владиних служби Тужилаштво је утврдило да ову јавну исправу није издала назначена образовна установа, а да ју је оптужени користио званично.

Оптуженом је стављено на терет да је навео службеницу Владе да му овјеравањем копије лажне дипломе потврди неистинит садржај."Резултати истраге показују да постоји основана сумња да је оптужени починио кривично дјело фалсификовања исправе, као и кривично дјело овјеравање неистинитог садржаја", изјавио је секретар Тужилаштва Самир Бегановић.Бегановић је додао да је за иста кривична дјела до сада оптужено 13 лица која су се запослила у јавној управи Брчко дистрикта.

Он је напоменуо да су у четири случаја, након утврђене вјеродостојности провјераваних диплома, донесене наредбе о непровођењу истраге, док су преостала три предмета окончани обуставом усљед застарјелости кривичног гоњења.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ми сами

02.09.2014 14:03

Ма пустите цовјека,ста се правите будале.Па пола гузоња има купљену диплому,пола полицајаца,постара,опстинских слузбеника,професора...Сто сте овог ухапсили није мни јасно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејо

02.09.2014 14:21

Ма морали би похапсити пола Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

02.09.2014 15:24

Све дипломе након 1991 године морају на провјеру. Не само да ли су потписане од овлаштених него и да ли стоји икакво знање иза тих "диплома". Наравно да је с овог аспекта, 90% тих диплома лажно. Све купљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

02.09.2014 15:37

Фалсификатор - као у филму.

ОДГОВОРИТЕ