Човјек са главом наопако

Бразилац Клаудио Вијера де Оливеира (37) успио је немогуће ствари у животу иако је рођен са тешким хендикепом.

Свијет 01.09.2014 | 19:51
Човјек са главом наопако

Оливеира је рођен са тешким деформитетима ногу и руку, а глава му је окренута наопако. Љекари су рекли његовој мајци да дијете нема готово никакве шансе да преживи и да је боље да га остави да умре.

Ипак, Оливеирина мајка није хтела ни да чује за такву опцију. И поред физичких недостатака, Клаудио је данас остварен човјек. Осим што је доказао да доктори нису били у праву, он данас ради као рачуновођа и мотивациони говорник, пише Телеграф.

"Још од кад сам био дијете настојао сам да радим нешто. Не желим да будем завистан од помоћи других људи. Бавим се рачуноводством и консалтингом. Научио сам како да упалим телевизор, радио, да се јавим на телефон, али и да користим интерент и компјутер. Све радим сам", каже Оливеира.

Он пише са оловком коју држи у устима, уснама управља телефоном, као и компјутерским мишем, а има и посебне ципеле, које му омогућавају кретање по граду.

"Читав живот прилагођавао сам моје тијело свијету. Сада не осјећам да сам другачији. Ја сам нормална особа. Не видим ствари наопако. То ме питају сви који слушају моје јавне говоре. Сада ми је много лакше да се носим са  јавношћу, не плашим се и могу рећи да сам професионалан и међународни јавни говорник и да добијам позиве из разних дијелова свијета", казао је овај рођени борац.

Негова мајка каже да када се родио, једва је могао да дише. Сви су говорили да ће умријети.

"Неки су ми рекли: 'Немој да га храниш, ионако умире!' Али за мене је он био и још увијек је срећа. Клаудио је сада особа баш као и свака друга, тако смо га одгајили", рекла је његова мајка.



Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марија

01.09.2014 18:25

Бозе помози недај бозе никоме.

ОДГОВОРИТЕ