Самарџић неће на чело ДСС

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самардзић саопштио је данас да се неће кандидаовати за председника странке и да очекује да на страначкој скупштини, почетком октобра буде више кандидата.

Србија 01.09.2014 | 13:59
Самарџић неће на чело ДСС

Самарџић није могао да каже ко ће бити кандидати који ће тражити подршку скупштине странке да замене на месту лидера ДС С Војслава Коштуницу, који је, због лоших резулатата странке поднео оставку после мајских избора.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да је одлучио, после дугог размишљања да не прихвати кандидатуру за лидера ДС С, а што је предложио, пре неколико месеци у име косовског одбора ДС С Марко Јакшић.Према његовим речима, ту одлуку је донео због обевеза на факултету где остварује егзистенцију, а за "вођење странке је потребан цео човек".

"Постоје кандидати за председника странке...и они ће то и постати када их предложе општински одбори", рекао је Самарџић додавши да је процес кандидовања у току и да се комплетан поступак одвија нормално и на време.Он је најавио и да ће за десетак дана бити одржана седница Главног одбора ДС С на којој ће се разматрати измене статутуа, а да потом, следи и скупштина странке.

После Коштуничине оставке странком руководи Александар Поповић, који је летос писмом обавестио страначке органе да ће ту функцију обављати до избоира новог председника.Из ДС С је раније најављен ода ће страначка скупштина, на којој ће се бирати председник, бити одржана 4. октобра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кум

01.09.2014 18:41

Једина демократска српска странка са квалитетним људима!

ОДГОВОРИТЕ