Настављен протест преварених радника

Преварени радници РАОП-а и данас су покушали од институција Републике Српске добити одговор на питање гдје су њихове паре?

Република Српска 01.09.2014 | 13:15
Настављен протест преварених радника

Од пореске управе траже да им одговоре ко је продао њихово предузеће и гдје су паре од те продаје?

Од Суда у Источном Сарајеву захтјевају да покрене извршење пресуда по којима је предузеће дужно да им исплати сва заостала примања.

Више година траје агонија преварених радника РАОП-а из Источног Сарајева.Обећавали су им куле и градове, а нису добили ништа чак ни они што су поштено зарадили.

,,Поново позивам предсједника Републике Српске, који је на трибини у Источном Сарајеву 26.марта ове године обећао да ће сви радници РАОП-а бити у потпуности исплаћени, да испуни своје обећање.Госпођа премијерка на истој тој трибини обећала да никада неће оставити незбринуте раднике РАОП-а.Ево шта се сад десило.Сад нас она упућује на друге адресе, а ми мислимо да је адреса Влада Републике Српске која је продала наше предузеће'',каже бивши радник РАОП-а Мишо Вукадин и додаје:

,,Наш ресорни министар господин Ковачевић рекао је да је ово један од најбољих пројеката Републике Српске.Од тог пројекта радници РАОП-а добили су отказ и радничке књижице да се пријаве на Биро рада гдје немају никаква права''.

Радници су тужили предузеће, добили правоснажне пресуде, али пара нема.Од предсједника Суда захтјевају да коначно почне да ради свој посао, али за њега преварени радници РАОП-а очито су небитни јер већ данима одбија да их прими и саслуша.

,,Позивамо га преко медија,да дође,да нас прими и саслуша наша питања'',поручује бивши радник РАОП-а Радомир Марић.

Радници се питају и ко је правио спискове за исплату и по којим критеријима јер од близу 200 радника који су добили судске пресуде за наплату потраживања, њих 50 добило комплетан износ, 80 је наплатило дио дугавања, а нешто више од 30 радника није добило ни марке. Преварени радници истичу да они нису никаква званична организација нити из њих неко стоји.

,,Ми смо саморганизована група огорчених и преварених радника која тражи своја законска права и док то не остваримо нећемо престати са протестима'',поручују бивши радници РАОП-а.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

велибор д.

01.09.2014 11:47

Као и све остало што раде и даље ће садашња власт само обећавати и завлачити народ... Октобар нам је шанса за промјене !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

01.09.2014 12:18

Они који су обећавали су мислили:обећање-лудом радовање,међутим,дошао народ памети,прочитао црвеносекташку банду и све њене институције.Стање им је свуда само богу плакати!Октобар рјешава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

01.09.2014 12:57

Видите да Вас ЛАЖЕ упорно а Ви му и после 9 година и даље вјерујете НАЖАЛОСТ мој народе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

01.09.2014 14:21

Не могу да вјерујем да сте наивни толико. Људи нема ниста ово је крај, људи на улице истјерајте владу напоље. Нови кадар, све ново јел' од Додика ниста нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

01.09.2014 16:14

Увијек тако раде и лазу народ!. Неки дан су тако исто обецали на Јахорини да це помоци ОЦ Јахорину. Видјецете за пола године ста це бити ако не дај Бозе побједе на изборима! Само нас ПРОМЈЕНЕ могу спасити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1988

01.09.2014 16:44

Уложен новац у аеродром Требиње....

ОДГОВОРИТЕ