Данас почиње школа

За све ученике основних и средњих школа у Републици Српској данас почиње нова школска година.  У оним школама које нису биле захваћене поплавама, настава ће се одвијати по већ утврђеном распореду.

Република Српска 31.08.2014 | 15:56
Данас почиње школа

Међутим, у седам школа чији се објекти још санирају од посљедица од поплава, настава ће почети нешто касније или по другачијем распореду. Као и претходних година, наредних мјесец дана испред свих школа биће појачана контрола саобраћаја.

У  187 основних и 92 средње школе, настава почиње  првог септембарског дана.  За седам школа, које су  биле погођене поплавама, утврђен је другачији распоред одвијања наставе. 

Школа за градишке основце почеће 2. септембра. Централна основна  школа “Милош Дујић”  у Челинцу биће спремна до краја септембра, а до тада настава ће се за првачиће одвијати у подручној школи “Опсјечко”,  за ученике од другог до шестог разреда на горњем спрату централне школе, док ће за ученике седмог, осмог и деветог разреда настава бити организована у Средњој школи. 

Основци прањаворске централне школе “Бранко Ћопић” у учионице улазе половином септембра, након екскурзија и излета. Посебан распоред важиће и за основне школе у Добоју “Доситеј Обрадовић” и “Свети Сава”.

Првог септембарског дана настава почиње и за основце Основне школе “Вук Стефановић Караџић”, тврди министар. У тој основној школи и нису баш увјерени да су УНИЦЕФОВИ шатори добро рјешење.

У Основној школи "Црквина" у Горњој Црквини код Шамца, настава ће до окончања изградње нове школе, бити организована на више локација.

И ове године организована је мјесечна превентивна кампања у саобраћају, посебно у зонама око школе. Овогодишња носи назив "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас".

И док се већина школараца радује новим школским активностима и сусрету са друговима, за већину родитеља то ће бити нове муке. Треба ученика опремити, купити књиге,  торбу, школски прибор, нову одјећу и обућу.

Све у свему за једног ђака требаће издвојити и до пет стотина марака, а ако у породици има више ученика, мало ко ће се од родитеља радовати почетку нове школске године, бар што се тиче финансија.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рубин

31.08.2014 16:18

Мало ли је било времена од поплава да се оспособе школе - ваљало је сачекати предизборну кампању па и школство укључити у њу, не би ли се и на опоравку школа зарадио који глас. Мој министре, прочитани сте а стање у школству ти је максимално несређено, као одраз стања у читавом СНСД-у. Немој се много сикирати, ускоро ће бити све на свом мјесту-иде октобар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

31.08.2014 19:17

Ај Рубибе спремај дјете за школу. Немој губити вријеме по интернету! Свашта са људима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ровер

31.08.2014 22:23

Да ли се књиге продају само на ћирилици или, сљедеце седмице, и на латиници..

ОДГОВОРИТЕ
Name

циркус

01.09.2014 11:00

Пошто је ова структура од заузимања кормила у министарству и рпз-у од образовања почела да прави циркус, постављањем шатора је употпунила слику и циркус мајстор је објавио да представа може да крене!

ОДГОВОРИТЕ