Затворена Ћуприја

Мост Мехмед-паше Соколовића на Дрини у Вишеграду, због наставка радова, затворен је и за пјешаке, што не памте ни најстарији Вишеграђани.

Република Српска 31.08.2014 | 11:40
Затворена Ћуприја

Једини друмски и пјешачки прелаз је преко Новог моста код насеља Гарча.

На огради градилишта извођачи радова из турске фирме "ЕР-БУ" поставили су таблу на којој пише да се до даљег забрањује прелаз преко старог моста.

Туристи једино могу прићи мосту низ степенице од Хотела "Андрићев конак" одакле са доње терасе фотографишу мост.

Санација моста изграђеног 1577. године почела је прошле године, али их је током љета обуставила Републичка грађевинска инспекција због, како је речено, низа пропуста извођача.

Тренутно грађевинари раде на поправци коловоза на коме ће израдити изолацију, а претходно скинуту коцку замијениће турском калдрмом.

Пројекат санације Ћуприје финансира Турска развојна агенција, а средства за пројекат и измјештање инфраструктуре обезбједила је општина Вишеград.

Вриједност овог пројекта је десет милиона КМ.

Мост Мехмед-паше Соколовића на Дрини у Вишеграду од 2007. године налази се на Унесковој листи заштићених споменика свјетске културе.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

31.08.2014 12:37

Могли сте два нова моста направити за толике паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келе

31.08.2014 14:06

Нису јер би покрали кау сто су на изградњи Андрицграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

видовита данијела

01.09.2014 14:04

А сто то није нека наса фирма преузела и поправила то јест санирала? Сто се паре и уговори упорно дају странцима кад има и насих фирми које су успјесне и постене у свој овој Додиковој лопинарници и опстају ипак постеним радом и нису тајкуни него постени градјевинари, зидари, занатлије? Не разумијем, испаде да нам цијелу земљу нема ко поправљати него само страни подузетници и досље...каква смо ми то онда дрзава???? Знамо ли иста да урадимо????

ОДГОВОРИТЕ