Како је ИКЕА преварила муштерије

Ако сте мислили да су слике у Икеином каталогу које приказују складан породични живот реалне – преврили сте се.

Како преноси Хафингтон пост, више од 75 одсто слика икеиних производа у каталогу су заправо компјутерски обрађене фотографије које је радио ЦГСоциетy, приметили су професионални дизајнери.

Регион 30.08.2014 | 22:52
Како је ИКЕА преварила муштерије

Хафингтон није успео да добије коментар од портпаролке Икее на ову тему. Такође, из ЦГСоциетy нису одговарали на позиве како би потврдили евентуалну сарадњу.

Како се наводи, прва слика која је компјутерски обрађена изашла је 2006. године. Била је то фотографија столице "Бертли“.

Како је Икеа освајала тржишта широм света, тако је расла и потражња за другачијим производима.

Стари начин прављења фотографија постао је скуп и компликован. Због тога је, уместо да прави посебне каталоге за сваку своју филијалу, компанија одлучила да направи дигиталну библиотеку од 25.000 тродимензионалних фотографија. Уз ову огромну помоћ, сви каталози излазе у предвиђеном року.

Икеа константно ради на иновацијама, тако је прошле године развила и апликацију за свој каталог. Апликација омогућава муштеријама да преко својих смартфона или таблета виде како би се икеин намешај уклопио у њихову собу.

"Најскупље и најкомпликованије ствари које морамо да креирамо и сликамо су кухиње“, недавно је изјавио Мартин Интејд, менаџер овог шведског гиганта.

Како он објашњава, кухиње у САД много се разликују од оних у Немачкој или Јапану, на пример. Тако да је потребно ускладити много варијанти на глобалном нивоу.

Коментари / 0

Оставите коментар