Драгољуб Давидовић под истрагом

Драгољуб Давидовић, бивши градоначелник Бањалуке, налази се под истрагом Министарства унутрашњих послова због малверзација које је починио док је био први човјек Града.

Република Српска 30.08.2014 | 19:50
Драгољуб Давидовић под истрагом

“МУП истражује Давидовића, јер је свјесно пропустио све рокове да тужи Наду Глигорић, која је оштетила буџет Града и тражи одштету“, тврде моји извори.

Нада Глигорић, бивша упосленица градске управе, осуђена је 26. априла 2006. године на три године затвора у бањалучком Основном суду због злоупотребе службеног положаја или овлашћења. Према тој пресуди она је оштетила буџет Бањалуке за 760.000 марака, а сама незаконито зарадила 210.000 КМ.

Осим због пропуштања подношења одштетног захтјева, Давидовић је куповао и станове без тендера. Саучесник у том послу био му је Будимир Балабан, предсједник скупштине Града Бањалука и високи функционер ДНС-а.

“Давидовић је без тендера купио два стана и није их ником додијелио. Стоје празни већ годинама”, саопштили су ми добро обавијештени извори из градске администрације.

Исти сматрају да је кривичну пријаву против Давидовића поднио Слободан Гаврановић, актуелни градоначелник.

“Сумњам да је то учинио лично, али он има своје прсте у томе. Из архива је извадио и копирао све уговоре које су осмислили и потписали Давидовић и Балабан”, тврде моји извори.

Према њиховим ријечима, копирање је трајало мјесецима.

Одраније је познато да је Гаврановић смртни непријатељ Давидовићу и Балабану.

Давидовић је кандидат СНСД-а за народну скупштину РС на предстојећим изборима. Лично га је, упркос противљењу Игора Радојичића, номиновао Милорад Додик. Од тада се Гаврановић не појављује на страначким скуповима.

Давидовић је прије неколико година био и под истрагом Специјалног тужилаштва због продаје плаца у “Пицином парку” фирми “Гранд трејд” Милета Радишића. Цијели тај случај је пао у воду, јер Специјално тужилаштво ради искључиво по налогу Милорада Додика. Имали су све доказе о криминалу са тим земљиштем, али нису хтјели ништа учинити.

слободанвасковиц.блогспот

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

р српска

30.08.2014 18:07

Само хапси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

30.08.2014 18:08

Напокон!!! Крајње је вријеме било. Па човјек је и ФОНТАНУ, из парка Петар Кочић, украо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција КВ

30.08.2014 18:15

Истраживали су и криминалну куповину пословног простора коју је без тендера по троструким цијенама купио бивши Министар (не)правде из Котор Вароша па ником ништа. Баја га наградио позицијом предсједника УСРС. Замислите да Министар правде нетранспарентно без тендера купи пословни простор на ИИ-спрату хале а исти није укњижен и ради се о бесправној градњи јер није било одобрење за грађење. ЖАЛОСНО ЗА СВЕ ПОШТЕНЕ ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

30.08.2014 18:16

опет једна црвенобандитска шарена лажа. Тужиће овај оног а онда онај овог и специјално тужилаштво прекида истрагу, јер нема доказа. То су њихове уобичајене предизборне игре на које народ треба да насједне. АЛИ,НАРОД ДОЛАЗИ ПАМЕТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Семберија

30.08.2014 18:19

Овај је јос и постен какве су му странацке колеге.До нове године сви це они бити под истрагама и у притворима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.08.2014 18:25

Колико је само новца украдено на организацији Свјетског првенства у рафтингу 2009.године (6,4 милиона марака) од цега је цца 900.000,00 КМ отишло на освјетљење кањона Врбас (једнократна употреба-рефлектори висе никад нису упаљени) ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјанго

30.08.2014 18:34

Па тај лопов је давно требао на Туњицама да заврси . Унистио је и опљацкао Град Б.Луку и нас градјане истог. Са свог мандатарења потросио је 2 милијарде КМ. од будзета.. Па људи то је МИЛИЈАРДУ ЕУРА за 10 година потросених . Бар је пола потросено у њихову странацку администрацију са снсд цланским картама и запосљавањем истих а нароцито љубавница . Драгу треба стрпати у затвор неодлозно ако га се не мозе објесити пред Боском. Ја бих му измакео столицу за вјесање лопова . У неким дрзавама се одсјеце рука ако несто украде и неког остети . А код нас га ставе на листу за Реп.Скупстину .. Ма дајте људи .. ПОКАЗИМО ИМ САД НА ИЗБОРИМА ПА ДА ИЗГУБЕ ВЛАСТ И ДА ИХ СВЕ СТРПАМО У ЗАТВОРЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханисте

30.08.2014 19:44

Конацко да и овај добије своје! Мали баја(зградољуб) је мислио да це се извуци кад оно сипак? Фонтану му нецу никада заборавити и од тада гласам против СНСД-а. Неко би рекао ситница,али мене лицно увек су оне висе исфуравале него крупније ствари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

30.08.2014 19:51

То це Баја да среди до избора, а после избора обојицу под истрагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.08.2014 20:06

Највећа несрећа за овај народ ће бити немоћ да се докаже оно што свко види али мало ко смије да каже пнп што види. Оно што је господин Глигорић објелоданио у урбанизну то је добро увезано са грађевинском мафијом у Адиминистративној управи. Сви ти лоповлуци су ишли преко Давидовића и Балабана е сад је ту и ЗНГа. Очигледно је да су све те појаве добро организоване. Бар до сад нема снаге која се томе може супроставити. Не треба још пуно времена да све што је неморално постане легално. Ако нема снаге да се са тим криминалом изиђе на крај боље било да народ незна за то. Овде неко лаже а како лаже то се најбоље црногорском изреком каже: Није ми криво што ми лаже него ми је криво, што мисли да му вјерујем оно што се не може вјеровати. Више народа вјерује ономе ко отужјуе него оном ко се брани од потужбе. Гдје има дима има и ватре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси снсд-овац

30.08.2014 21:03

Стета је сто немамо висе Давидовица, сјетите се каква је Бањалука била прије њега, ово је цовјек који је највисе урадио за град после Бана Милосављевица па ако је несто и украо нека је, оставио је доста и народу. Остали осим поплав а не остављају ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјени бањалучанин

30.08.2014 21:21

Изгледа да у СНСДу нема ниједног видјенијег клипана, а да није криминалац. Миа је споменула фонтану и парк Петар Кочић. Као петогодишњи дјечак, играо сам се у том парку. Добро памтим фонтану. Силазио сам чак и испод ње у простор у којем су били хидранти и мотори, јер је жена која ме је чувала, познавала човјека који је то одржавао. А ја сам имао жељу да све видим. Није ми било свеједно кад су уништили и фонтану и тај парк. Остао је само споменик Петру Кочићу. Мислим да би тај споменик сад најрадије да побјегне одатле али не може. Ону стаклару у парку треба срушити, извадити све из земље и варатити градјанима њихов парк. Од Бањалуке није остало скоро ништа. Најезда ових сељачина је оставила таквог трага да се то неће моћи избрисати ни за 100 наредних година. Уствари, ни за 200. Бањалуке, оне праве, више нема. Проклетници. А као што сви знамо, и зликовци су. Они који су задњих 15 година, без имало пардона, уништавали Бањалуку, убили су и Милана Вукелића. Био је један од врло ријетких државних службеника који су бранили Бањалуку од дивље изградње с циљем млаћења пара. А они су га дигли у ваздух. Заједно са још двоје људи. Овај министар, шеф полиције и ова полиција, имају још мјесец дана времена да нам кажу ко је убио Милана Вукелића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

покорни градјанин

30.08.2014 21:23

кад сиротиња треба да направи куцу или да легализује постојецу онда му опстински фрајери поцињу крв пити ... ДА ЛИ ВИ ЉУДИ ЗНАТЕ ДА СА ОВИМ ВУЦИБАТИНАМА ИЗ БАЊАЛУЦКЕ ОПСТИНЕ ТЈ. УРБАНИЗМА БАЊАЛУКЕ обицан цовјек мозе за 30 година да добије уредне папире , тј. ДА СВОЈ ЗИВОТ ПОСВЕТИ БАХАНАЛИЈАМА ГОРЕ НАВЕДЕНИХ ФРАЈЕРА , да би могао да за свог јадног, јеб..ог зивота направи једну је..ну куци , да зиви као нормалан цовјек , а они купују дворце по Аустрији ... Спириц и остали МЛАДИ СНСД овци .сетају обицан народ од опстине до министарства урбанизма и од министарства урбанизма до опстине и тако годинама и као цуде се да обицан народ не зна и не разумије прописе јер је народ необразован , а ОНИ СУ КАО ОБРАЗОВАНИ . УНИСТИЛИ СУ НАМ И ДОСТОЈАНСТВО СА ЊИХОВИМ ЛУДИЛОМ У КОЈЕМ ОНИ ЗИВИ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОСПОДСКА

30.08.2014 23:24

ОВОГ ТРЕБА У ЗАТВОР ДОЗИВОТНИ ЈЕР ЈЕ ПОКРАО СВЕ СТО СЕ МОГЛО А СТО ЈЕ НЕКО И ПОКУСАО СПРИЈЕЦИТИ СВАСТА МУ СЕ ДЕСИЛО ТО И ВРАПЦИ ЗНАЈУ САМО ОВА ПОСТЕНА ПОЛИЦИЈА НЕ ЗНА А YА ОВАКВЕ ЉУДЕ ЈЕ ДОЗИВОТНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

31.08.2014 05:33

хехехехе..Зградољуб...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кењо

31.08.2014 05:41

@Ацо - што је најгоре, од тих 900.000КМ није ништа плаћено ни Калдери која је изводила радове на освјетљењу, па су неки радници остали без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долић

31.08.2014 05:57

Мени и мојој фамилији су Зградољуб, Миланка Зец као и јос неки други отели земљу у улици Васе Глусца 7 (код кафица Харизма) и поклонили Патрас Зорану, власнику градјевинске фирме Тополино за 60 хиљада км! Дунум земље у центру града за 60 хиљада!? А процјењено је на милијон марака! Моја фамилија није ни марке видјела! А прва Зградољубова отимацина је била од моје комсинице Рузице Сокиц! Тј. Зградољуб и његова зена су ојадили пола града и уз то његова зена је сада власница "Стакленца", тј. Градског парка. Уз то су сувласници и "Аqване" а били су и власници Градског базена док га град није поново откупио за његовог мандата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Величанствени

31.08.2014 06:35

Коначно је почело са истрагама !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

31.08.2014 06:55

Свака цаст за родјеног бањалуцанина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

31.08.2014 07:24

Кад цујем ово ОН оставио граду најезим се . Тата му оставио паре па он и дјеца зарадили и јос па направили и оставили ??? Он и они су сахранили овај град. Поставио је несто сто лици на акваријум у парк Петар Коциц. На мјесту гдје је био Зенит поставили су хрпу земље и засадили биљке, моја баба покојна је била мастовитија и имала је љепсе у двористу . Прекопали су све улице а онда их крпили цим су стигли. Провозајте се према Сехеру од Нинона улицом, то је калдрма магарац би сломио ногу. А најгору ствар су урадили бањалуцком спорту . Сахранили су га. Вјероватно им не треба , није модерно сад дјецу и унуке уписују на балет и плес. Иду у оперу хахахаха , багра покондирена . Затвор, друствено користан рад , да мало цисте улице и крпе рупе које су оставили иза себе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

31.08.2014 07:38

Вукелићу дати једну улицу у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.08.2014 08:38

Коначно, увјек се цери, уредно обријан и углађен, ми Бањалучани као овце. Не може бити нормално то што ћовјек као градоначелник има онолико богатсво и живи на високој нози. Њега и Бају не интересује српство, то им је као споредно занимање, основно занимање тих душебрижника је лично богаћење на леђима народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОСПОДСКА

31.08.2014 09:19

ЗГРДАДОЉУБ ЈЕ ВЛАСНИК ПРЕКО ХИДРОКОПА И РАДЕ БАБИЦА ВИСЕ ВЕЛЕЛЕПНИХ ОБЈЕКАТА ПРЕКО ПУТА ЗГРАДЕ ВЛАДЕ И У ЦРНОЈ ГОРИ И ГРЦКОЈ ТО ЈЕ НАЈВЕЦИ ЛОПВСКИ КАДАР СНСД ЈЕР БАЉАЛУКА ЈЕ ЈЕДИНА ИМАЛА ВЕЦИ БУДЗЕТ У ОВОЈ СИРОМАСНОЈ ЗЕМЉИ И ТО ЈЕ СВЕ ЗАВРСИЛО У ЊЕГОВИМ ДЗЕПОВИМА ПРЕКО ХИДРОКОПА ТАМАРИСА ИТД. ОПОЗИЦИЈО НАПРЕД И ХАПСИ МОЗЕМО ЗИВЈЕТИ ОД ОУЗЕТЕ ИМОВИНЕ НАЈНАЊЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

расељени

31.08.2014 09:46

Није битно сто сте родјени или стари бањалуцани. Битно је да будете НОРМАЛНИ Бањалуцани тј градјани Бањалуке.Ако видите лоповлук око себе да исти и пријавите,а не 9 година подрзавате лоповлуке и понасате се полтронски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

31.08.2014 09:55

Велико хвала коментатору "покорни грађанин", он је једини "прочитао" кукавичко понашање Давидовића који је требао бити градоначелник свих Бањалучана, а није био. Слао је своје инспекције на сиротињу и неСрбе када би жељели обновити, санирати свој објекат. Као доказ, а то може свако онај ко прође поред бањалучких факултета видјети једну недовршену кућицу зараслу у шипрад, коприву, смеће, а чију су доградњу забранили инспектори Давидовића. Али се нису устручавали од тог кућишта откинути преко стотињак квадратних метара земљишта за парк-плац. Чудно је да ни Додик то није видио када је свечано отварао реновирани Економски факултет уз који стоји та бањалучка срамота... Ко не вјерује нека се тамо прошета, а то је бивша улица Данка Митрова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

31.08.2014 10:58

Из које је он странке?!! Није ни чудо што је под истрагом. Али биће још њих после октобра..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

31.08.2014 12:11

Ма немојте људи ко Бога вас молим! Није укро ни 50 000 000 КМ од цега це му дјеца зивити ха ха.Пи.ам ја овакву дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака част

31.08.2014 13:53

Неки дан на СНСД-овом скупу у једној МЗ преко хиљаду људи овацијама поздравило бившег градоначелника. Послије Цвијановићеве и Игора сигурно најјачи аплауз. Свака част еx градночалниче, заслужио си, препородио си Бањалуку и твоја Бањалука ти је захвална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омлати, омлати, биће ракије

31.08.2014 13:54

Треба бити свјестан да је у Бањалуци у задњих 15 година направљено зграда вриједности неколико милијарди марака. И овим клипанима није било довољно да покраду сав тај буџет у протеклим годинама него су још и задужили Град за најмање 300 милиона марака. Могуће је да они уопште нису ни наплаћивали тајкунима који су градили зграде обавезне доприносе и порез него су им ти тајкуни давали у кешу. Наравно да је уствари тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

31.08.2014 16:09

Тај лик је требао вец бити на робији, али?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

01.09.2014 08:19

Мафијаш Давидовић ће бити процесуиран само ако додје друга власт, иначе би још и био наградјен у супротном!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИкола

01.09.2014 08:23

У предвечерје избора ово су веома дискутабилна акција, рекао бих ипак да је ово предизборни трик да се прикаже средјивање сопственог дворишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спортиста

01.09.2014 15:41

Ех, СУДИЈА, штета што су такви раритет у правосудју Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ