Конкурс за 120 кадета

Гранична полиција БиХ расписала је конкурс за запошљавање 120 кадета, од чега је планиран пријем њих 100 на мјесту полицајац и 20 за млађег инспектора.

Република Српска 30.08.2014 | 14:50
Конкурс за 120 кадета

Портпарол Граничне полиције Санела Дујковић рекла је да је ово први конкурс за пријем кандидата од 2009. године.

- Гранична полиција БиХ се дуго суочава са проблемом недостатка довољног броја запослених, а по тренутној систематизацији нам недостаје 398 полицијских службеника, међу којима највише полицајаца, и то 244 - истакла је Дујковићева.

Према њеним ријечима, у готово свим организационим јединицама Граничне полиције недостаје одређени број полицијских службеника. Она је појаснила да је управо због тога Гранична полиција 25. августа расписала јавни оглас за пријем нових 120 кадета, а сви заинтересовани на конкурс се могу пријавити у наредних 30 дана.

Кадети који буду примљени на мјесто полицајца морају имати завршен четврти степен школске спреме, а 20 кадета који треба да добију чин млађи инспектор морају имати шести степен образовања - изјавила је Дујковићева.

Највећи број полицијских службеника недостаје Теренској канцеларији Југ - Чапљина, у чије јединице ће након школовања бити распоређен 51 кадет.

Кандидати који испуне опште и посебне услове приступиће тестирању које ће се састојати од тестова општег знања и физичке способности, те љекарског прегледа укључујући психотест и интервјуе.

- Овим ће се и подмладити састав Граничне полиције, јер ту има одређен број људи који би ускоро требало да иду у пензију. Нова радна снага потребна је и на граничним прелазима гдје током љета прелази велики број туриста, како би се смањило чекање - истичу стручњаци.

Послије спроведене конкурсне процедуре одабрани кадети за први ниво приступа за чин "полицајац" проћи ће основну обуку у трајању од 12 мјесеци у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару. Такође ће обуку у трајању од четири мјесеца проћи и 20 кадета за други ниво приступа за млађе инспекторе.

Након основне обуке кадети ће бити примљени на пробни рад, 12 мјесеци, у организационе јединице Граничне полиције БиХ, а од дана заснивања радног односа биће обавезни остати у радном односу у Граничној полицији БиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Живко Илић

31.08.2014 10:51

Свака част !!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НоНаме

01.09.2014 14:10

И ја казем!!

ОДГОВОРИТЕ