У Подгорици прва жртва мишје грознице

Подгоричанин, чији су иницијли Г.П, који се у Клиничком центру Црне Горе лијечио од мишје грознице, преминуо је након компликација изазваних том болешћу, потврђено је из Клиничког центра.

Регион 30.08.2014 | 13:05
У Подгорици прва жртва мишје грознице

Начелник Одјељења за нефрологију Марина Ратковић изјавила је новинарима да је код пацијента дошло до брзог погоршања стања и да је болест захватила виталне органе.

Због озбиљности стања у којем се пацијент налазио одмах је сазван конзилијум у којем је учествовало 20 љекара из Клиничког центра различитих специјалности, који су сагледали клиничко стање пацијента и донијели одлуку о даљим модалитетима лијечења.

"Нажалост, код пацијента је дошло до развоја великих и веома озбиљних компликација које су га витално угрозиле и због чега је, упркос интезивном лијечењу и третману, дошло до смртног исхода", рекал је Ратковићева.

Она је објаснила да је због, могућег брзог развоја компликација, битно рано препознавање болести и предузимање одговарајућих дијагностичких и терапијских мјера.

Ратковићева је навела да је смртност од хеморагијске грознице и даље 13 одсто, што није занемарљиво. Из Института за јавно здравље су саопштили да су од почетка године до јуче добили 27 пријава мишје грознице и један смртни исход.

Пет обољења је забиљежено у Беранама, по четири у Бијелом Пољу, Плужинама и Колашину, по два у Шавнику, Мојковцу, Плаву и Никшићу, те по један у Подгорици и Рожајама.

Коментари / 0

Оставите коментар