Међународни дан несталих - Српска тражи 1.676 лица

Централна манифестација у Републици Српској биће одржана на Озрену.

Република Српска 30.08.2014 | 11:06
Међународни дан несталих - Српска тражи 1.676 лица

Свечаности ће присуствовати министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић.

На списку несталих у Републици Српској налази се 1.676 лица, док се у три спомен-костурнице у Српској још налази 625 неидентификованих посмртних остатака.

Поводом Међународног дана несталих, Удружења породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила организовало је скупове у 11 градова и општина Републике Српске. Симболично, грађани су на макетама које представљају нестала лица уписивали примједбе на процес тражења несталих.

Породице нису задовољне радом Института за нестала лица БиХ, јер је у посљедњих пет и по година идентификовано само 225-оро несталих Срба. Због тога су најавили да ће покренути процедуру враћања питања несталих са Института БиХ на ентитете.
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

папагај

30.08.2014 10:26

Истина је спора, али ипак дође. Интересантно је да се овакав скуп одржава баш на Озрену. (Не)људи са Озрена су ликвидирали преко двадесет особа из села Јабланица, села у подножју Озрена код Маглаја, а велике поплаве и набујала Босна су откриле заједничку гробницу (истину). Гробница је била код жељезног моста у улазу у Добој из правца Маглаја. Жалосно је да се пребројавају крвна зрнца и да ћуте они који знају гдје су гробнице или гробови несталих. Зато имамо манипулације и препуцавања, а бивају занемарени они којима је стало до истине и да напокон покопјају кости онако како то доликује људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

30.08.2014 10:31

Српска не трази никог,да су заинтересовани за потрагу предсједник би јуце био тамо.

ОДГОВОРИТЕ