Опредјељени за европски пут

Предсједник СДС-а Младен Босић изразио је задовољство због тога што је на првој Конференцији о западном Балкану у Берлину главна тема била економија и што су напокон у Европској унији и Њемачкој схватили да у Босни и Херцеговини треба развити нова радна мјеста и направити амбијент који ће бити погодан за улагање иностраних инвеститора.

Република Српска 29.08.2014 | 22:00
Опредјељени за европски пут

"Није било приче о даљим сукобима него прича о напретку у будућност", задовољан је Босић.

"Ова политика која се дијелом водила и из Републике Српске, политика сталног сукобљавања са својом околином и својим комшијама мора престати да би се окренули оном од чега се живи. Покретању привреде, отварању нових радних мјеста и стварању новог амбијента", казао је предсједник СДС-а и додао да ће то бити главни задатак власти која треба да дође после октобра.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да је из Завршне декларације прве "Конференције о западном Балкану", видљива подршка европском путу Балкана, те позитивним оцјењује понављање обећања европске будућности.

"Позитивна је, бар се тако може ишчитавати, већа економска заинтересованост за регион и подстицај економском развоју. Сваки подстицај размјене и економског развоја је добродошао, нарочито ако није условљен политичким темамам типа уставних промјена и слично, јер онда ту обично заглавимо са тим преговорима и разговорима у Босни и Херцеговини, а Бога ми ни у комшилуку не иде то пуно боље", казао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар