СП - Катић: Египат неугодан, али...

Српски кошаркаш Рашко Катић оценио је да ниједна екипа из Групе А неће лако изборити пласман у осмину финала Светско првенства у Шпанији.

Кошарка 28.08.2014 | 21:00
СП - Катић: Египат неугодан, али...

Катић је такође додао да је Србија фаворит против Египта у првом колу, у мечу који се игра од 15.30 у Гранади.

„Од сада се спремамо за Египат. Нисмо их до сада гледали. Они сигурно нису фаворити против нас, али неће се предавати. Све екипе у нашој групи имају квалитет. Иран сам гледао, играју добро, веома су борбени, као и Нови Зеланд. Сви долазе да се боре. Спортисти су и неће бити лако“, рекао је Катић.

Репрезентација Србије допутовала је у среду у Гранаду, где ће играти све мечеве групне фазе такмичења.

Катић је рекао да предност Србије може да представља велики број високих играча и да на тај начин изабраници Александра Ђорђевића могу да изненаде противника.

„Неке екипе ћемо покушати да изненадимо са високом поставом. То је до селектора и његових замисли. Мешамо се на позицијама четири и пет нас четворица. Покривамо те две позицјие. Ту је и Бјелица који је висок за тројку“, истакао је Катић.

Центар наше репрезентације је рекао да се екипа још увек привикава на услове у Шпанији и додао да је дворана у Гранади феноменална.

„Први пут тренирамо овде. Тренирали смо у школској сали у среду. Добар је паркет, добри кошеви, просто се види да је Светско првенство. Екипа се још аклиматизује на Гранаду. Мало је топлије него у Србији, али просто не размишљамо о томе. Сви смо максимално мотивисани“, рекао је најстарији репрезентативац Србије.

Новинари су Катића питали да упореди квалитет Светског првенства са прошлогодишњим Европским првенством.

„Просто је квалитетније Светско првенство. Има више квалитетних екипа и више квалитетних играча. Мени сваки позив и свака нова година у репрезентацији долази као шлаг на торту. Трудим се да што боље одрадим. Неминовно је да будем најстарији“, рекао је Катић.

Коментари / 0

Оставите коментар