Чему служи Анкетни одбор за поплаве?

Народна скупштина Републике Српске је прије готово два мјесеца формирала Анкетни одбор који је задужен да преиспита рад надлежних органа и организација прије и током поплава у мају.

Република Српска 28.08.2014 | 16:46
Чему служи Анкетни одбор за поплаве?

Од тада до данас седам чланови одбора нису сјели за исти сто, јер сједница Анкетног одбора никада није одржана а поплављени чекају било какве информације.

Те информације, чини се, неће ускоро дочекати. Умјесто да се Одбор позабави утврђивањем евентуалне одговорности и прочешља рад Робних резерви, Цивилне заштите и Вода Српске, сада се води расправа ко је главни кривац што изабрани чланови, иначе народни, посланици нису ништа урадили.

ПДП-ов Бранислав Бореновић одговорност пребацује на првог човјека Анкетног одбора, СНСД-овог Споменка Василића. Бореновић је, каже, и написмено тражио одговоре на неколико питања али безуспјешно.

Реаговао је и НДП-ов Војислив Глигић као члан Анкетног одбора. Предсједнику Парламента Српске је упутио допис о томе да до сада ништа није урађено. А одбор је дужан да о свим информацијама до којих дође о истрази обавјести управо НС и јавност.

И док поједини чланови прст кривице упиру у СНСД-овог Споменка Василића, он одговара зашто сједница Анкетног дбора није одржана. За БН телевизију појашњава разлоге и поручује да ће све чланове окупити за исти сто почетком септембра.

На приједлог посланичких клубова СНСД-а, ДНС-а и СП, Народна скупштина је усвојила идеју о формирању Анкетног одбора за утврђивање чињеница о дјеловању локалних и републичких институција у вријеме поплава. Сада и сами предлагачи, признају да су сви подбацили.

Чланови Анкетног одбора могу тражити било какве информације од Робних резерви, Цивилне заштите, Вода Српске и имају могућност саслушања јавних функционера.

Настави ли се досадашњим темпом, извјесно је да нико неће бити саслушан и да ће формирање одбора бити само мртво слово на папиру. До сада је Специјалном тужилаштву поднесена једна крвична пријава, коју је против НН лица поднио предсједник Републике Српске. И на томе је све остало.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Херцеговац

28.08.2014 15:30

Бриг ањих за поплаве, биле-просле. Срамота бави се СНСД-е кампањом и куповином гласова за 50 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

28.08.2014 15:34

Мозете како хоцете, али НЕ до кад хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

28.08.2014 16:34

Као и сви остали. Да њихови цланови добију накнаде и да не раде ниста. А не ријетко да покрију криминал и корупцију... Ако хоцес да се не уради ниста формирас радну групу или анкетни одбор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абсурд

28.08.2014 17:43

Задња реченица је врх: "До сада је Специјалном тужилаштву поднесена једна крвична пријава, коју је против НН лица поднио предсједник Републике Српске. И на томе је све остало. ". Практично: Додик поднијео кривичну пријаву институцији коју 100% контролише против НН (а то су особе које су не радећи свој посао створили ситуацију да размјере штета од поплаве буду оволике), а Додик је један од НН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

28.08.2014 19:08

Чуј чему служи.. па да би могли рећи народу да су формирали АНКЕТНИ ОДБОР. Јер кад обичан народ то чује, звучи као нешто велико и битно и помисле јадни да ће им то помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

29.08.2014 04:54

Битно је да су формирали анкетни одбор треба то платити зато нама скидају од вауцера процјена је била 2450 км а они су дали 2100км зато ви провјерите прије него сто поцнете тросити.хвала им

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

29.08.2014 06:46

Једнако као и судови, полиција, инспекторати, тужилаштва... За прикривање и заташкавање криминала владајуће олигархије. Три мјесеца од катастрофе која је уништила хиљаде породица а господа није нашла времена да организује барем један састанак јер знају да би озбиљном истрагом нашли кривце управо у врху власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

29.08.2014 07:00

Приједлог Народној (СНСД-овој) скупштини: под хитно формирати анкетни одбор за провођење анкете о кривичној одговорности у кокошињцу званом СНСД и утврдити кривичну одговорност која је још кока снијела мућак!

ОДГОВОРИТЕ