УС опен: ЈЈ се мало мучила, али прошла

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло УС опена, пошто је победила Цветану Пиронкову из Бугарске са 7:5, 6:4.

Тенис 27.08.2014 | 23:45
УС опен: ЈЈ се мало мучила, али прошла

Јелена својој ривалки током меча није дозволила нити једну брејк лопту, а обе своје шансе је искористила и заслужено је дошла до тријумфа за 97 минута игре.

Јанковићева ће у трећој рунди са Јоханом Ларсон, која је у три сета изненадила Слоун Стивенс. Швеђанку, која је тренутно 96. на WТА листи, Јелена је савладала у оба међусобна меча (Аустралијан опен и Нирнберг 2013), а ни у једном од четири сета није изгубила више од два гема.

Први сет био је атипично тврд за женски тенис – без осцилација са обе стране, у првих десет гемова обе тенисерке без проблема су освајале гемове на свој сервис, само једном се и дошло до ’дјуса’.

Онда је при резултату 5:5 Јанковићева додала гас и фуриозном игром освојила је осам поена у низу за вођство у сетовима.

Слично је било и у првих шест гемова другог сета, пошто су обе тенисерке без проблема освајале гемове на свој сервис. И сада је лед прва пробила Јелена – Пиронкова је за мало промашила бекхенд паралелу за прву брејк лопту у сету, а Јанковићева је солидним пасингом изнудила грешку и повела са 4:3.

Српска тенисерка је наставила у истом стилу, још два гема на свој сервис добила је без проблема и пласирала се у треће коло.

Укупно, Јелена је имала 24 директна поена и 23 неизнуђене грешке, док је Пиронкова уписала 17 винера и 27 грешака.

Коментари / 0

Оставите коментар