Партизанов план за рушење Нефчија

Црно-беле у Азербејџану дочекало 38 степени Целзијуса, а играчи верују да имају рецепт за "нафташе" у реваншу баража за Лигу Европе.

Фудбал 28.08.2014 | 08:15
Партизанов план за рушење Нефчија

Јутарњим летом од Београда ка Бакуу који је трајао нешто више од три сата фудбалери Партизана допутовали су у среду око 15 часова по локалном времену (у подне по српском) у престоницу Азербејџана.

Још на лету "Ер Србије" било је јасно да је Марко Николић успео да опусти свој тим. Осмеси оптимизма били су део пртљага црно-белих. У експедицији Београђана надају се да ће и на повратку са пута то бити украс овог гостовања.

Један од најискуснијих у редовима вицешампиона Данко Лазовић није био претерано расположен за причу.

- Желео бих да успешно пребродимо Баку, па бих онда више причао о свему - кратак је Лазовић који је време у авиону скраћивао читањем штампе и није се одвајао од дугогодишњег пријатеља Саше Илића.

Навијачи очекују више, много више од Петра Шкулетића. Нападач Партизана нада се резултату који Партизан води право у Нион, на жреб за Лигу Европе. Кратко подсећање на гостовање Лудогорецу и две шансе у првих десет минута те утакмице није било на одмет.

- Ма, волео бих да ми се намести бар једна таква ситуација у Бакуу. Убеђен сам да не бих промашио. Уосталом, нека гол да било ко,па да на време примиримо домаћу публику и играче Нефчија- каже Шкулетић чији би гол скратио ишчекивање и надања, јер Партизан тешко да може да се нада пролазу у Лигу Европе ако буде играо на "нулу".

Миран лет преко Румуније и Турске, на висини од 10.000 метара и на температури од минус 45 Целзијуса није био ни налик оном када се Боинг приземљио у Бакуу. Ништа од најављених 35, већ несносних 38 у плусу...

- Спремни смо и за ово, као што видите - био је спреман и за ову ситуацију тренер Марко Николић показујући на одевну комбинацију својих играча, који су били у бермудама и мајицама кратких рукава.

Партизан у четвртак чекају исти временски услови и по свему судећи пун стадион.

- Прилагодићемо се околностима колико год можемо. Чујем да домаћин данима зове навијаче на реванш на национални стадион. Висока температура, временска разлика од три сата и остали услови за игру диктирају и наш темпо припреме за овај меч. Спремни смо на све - уверава Николић.

Партизан наставља тако летњу турнеју после 3:0 и 3:1 против Торшавна, после 0:0 и 2:2 са Лудогорецом. Резултат од 3:2 против Нефчија од пре недељу дана оставља наду за оптимизам да се низ без пораза настави и на обали Каспијског мора.

Председник Партизана Драган Ђурић је пошао на пут са својом екипом. Уз њега је био и први сарадник, потпредседник Миле Јовичић. Изостао је стални члан експедиције, други потпредседник Ратомир Бабић.

Занимљиво је да ће и фудбалери Нефчија, у неку руку, играти на гостућем терену. Пошто њихов стадион не испуњава услове за бараж Лиге Европе, УЕФА је одлучила да се меч игра на националном стадиону који носи назив "Република" и који прима око 20.000 навијача. То би за Партизан могла да буде мала олакшавајућа околност, ако већ није податак да сунце у Бакуу данима немилосрдно пече и да се температура не спушта испод 35 степени.

Тренер црно-белих Марко Николић повео је на пут у Баку 19 фудбалера. Одлучио се да у Београду остави недовољно опорављеног Владимира Волкова који се још опоравља од повреде примицача коју је зарадио у Нишу. Међу путницима није ни Предраг Лука, који очигледно није у такмичарској форми, јер је изостао из протокола и на недељном првенственом мечу са Доњим Сремом.

Марко Николић је пред полазак на путу Баку рекао да ће се Никола Нинковић извинити навијачима за неваспитан гест по изласку са терена и две промашене шансе пре седам дана. Међутим, од извињења јуче није било ништа... Нинковић се у авионуопределио за слушање музике, читање новина, али је пре лета само кратко прокоментарисао непријатну ситуацију:
- Договорио сам се са тренером да о свему што се догодило прошлог четвртка попричамо по повратку у Београд. Не бих више ништа говорио о ономе што се десило.

Фудбалери Нефчија играће у својој домаћој опреми која је идентична Партизановој. Беле чарапе и шортсеви и црно-бели дресови. Београђани ће на терен истрчати у комбинацији коју је већ у "Земунелу" спремио економ Бранко Вучићевић и која је на гостовањима против Вождовца и Радничког у Нишу имала своју промоцију, али и пун погодак: комплетно сива.

Марко Николић има јасну калкулацију: да на одмор због обавеза репрезентације Србије и меча са Француском оде без пораза.
- Желимо да успешно прескочимо Баку и Нефчи, да уђемо у Лигу Европе, а да после циклус од три првенствене победе заокружимо успешним гостовањем Раду у недељу. Надам се да су и играчи схватили да је ово једини начин да на одмор одемо расположени - каже Николић.

Нефцију и Партизану ће судити аустријски арбитри предвођени Робертом Шоргенхофером. Аустријанац је, наводно, познат као судија који је принципијелан и који не "пада" на притисак са домаћих трибина. Оно што је још занимљивије је податак да ће контролор суђења на овој утакмици бити легендарни биши француски арбитар Мишел Вотро.

НЕФЧИ - ПАРТИЗАН
Стадион "Република". Судија Р. Шоргенхофер (Аустрија). Почетак: 18 РТС
НЕФЧИ: Стаменковић - Силва, Јунузаде, Кардосо, Бертучи - Рамос, Сејдов - Абдулајев, Вобај, Флавињо - Нфор.
ПАРТИЗАН: Лукач - Вулићевић, Б. Илић, Станковић, Петровић - Дринчић, Брашанац, Живковић, Грбић - Лазовић, Шкулетић.

ЛИГА ЕВРОПЕ
ПЛЕЈ-ОФ, реванши
ЧЕТВРТАК

(17.00) Локомотива М. - Аполон (1:1)
(18.00) Краснодар - Сосиједад (0:1)
(18.00) Металист - Рух (0:0)
(18.00) Нефчи - Партизан (2:3)
(18.00) Омонија - Динамо Мо. (2:2)
(18.15) ПАОК - Зимбру (0:1)
(18.45) Астра - Лион (2:1)
(19.00) Ростов - Трабзон (0:2)
(19.00) Хајдук - Дњипро (1:2)
(19.00) Шериф - Ријека (0:1)
(19.00) Солигорск - ПСВ (0:1)
(19.30) Макаби Т.А. - Астерас (0:2)
(19.30) Твенте - Карабаг (0:0)
(20.00) Фејенорд - Зорја (1:1)
(20.00) Митјеланд - Панатинаикос (1:4)
(20.30) Дебрецин - Јанг Бојс (1:3)
(20.30) Рапид - Хелсинки (1:2)
(20.30) Спарта - Цволе (1:1)
(20.30) Сент Етјен - Карабук (0:1)
(20.30) Торино - РНК Сплит (0:0)
(20.30) Цирих - Трнава (3:1)
(20.45) Хал - Локерен (0:1)
(20.45) Интер - Стјарнан (3:0)
(20.45) Борусија М. - Сарајево (3:2)
(20.45) Насионал - Динамо Ми. (0:2)
(20.45) Тотенхем- АЕЛ (2:1)
(20.45) Виљареал - Астана (3:0)
(21.00) Бриж - Грасхоперс (2:1)
(21.00) Динамо З. - Петролул (3:1)
(21.00) Легија - Актобе (1:0)
(21.00) Рио Аве - Елфсборг (1:2)
* Жреб за Лигу Европе у петак у 13.00

Коментари / 0

Оставите коментар