И Клосе оплео по ван Галу!

Најбољи стрелац у историји светских првенстава открио да му није било пријатно да својевремено сарађује са холандским тренером у Бајерн Минхену.

Фудбал 27.08.2014 | 22:00
И Клосе оплео по ван Галу!

Нико се није надао да ће Луја ван Гала задесити овако лош почетак на клупи Манчестер јунајтеда.

После освојеног трећег места на Светском првенству у Бразилу са селекцијом Бразила, искусни стручњак преузео је Манчестер јунајтед.

Веровали су навијачи клуба са Олд Трафорда да је тим потезом крај главобољама и црвеним образима које су имали током кратког боравка Дејвида Мојеса на клупи, међуитим...

Актуелна сезона почела је испод свих очекивања. Манчестер јунајтед је у прва два кола Премијер лиге освојио само бод у дуелима са Свонсијем и Сандерлендом, а потом је у уторак поражен од трећелигаша МК Донса и то убедљивих 0:4.

На силне проблеме који су задесили Луја ван Гала надовезао се и репрезентативац Немачке, Мирослав Клосе.

Најбољи стрелац у историји светских првенстава изјавио је да му је било изузетно тешко да сарађује са холандским тренером, док су заједно били у Бајерн Минхену (од 2009. до 2011).

"Било је то тешко време за мене, посебно због сарадње са Ван Галом. Нисам се осећао слободно, било ми је тешко да испуним његова очекивања, од мене је често тражио да се нерезонски крећем на терену. Давао сам све од себе, али то једноставно није било довољно", изјавио је Клосе за немачки лист "Дие Зеит".

Под командом Ван Гала, Клосе је у 60 утакмица постигао тек 12 голова.

"Да навијачи и селектор Јоаким Лев нису веровали у мене, ко зна шта би било", констатовао је немачки ветеран.

Високи 36-годишњи нападач каријеру је после Бајерна наставио у Лацију, у који је прешао 2011. За Римљане је 101 утакмици постигао 41 погодак, а квалитет је потврдио и наступима за репрезентацију своје земље, са којом је овог лета постао светски шампион.

Видећемо какву ће сарадњу Ван Гал имати са 80 милиона евра плаћеним Анхелом Ди Маријом, који је у уторак стигао у Манчестер из Реал Мадрида.

Коментари / 0

Оставите коментар