Еулекс се мијеша у правосуђе

Реагујући на још једно продужење притвора лидеру ГИ СДП Оливеру Ивановићу, његов адвокат Небојиша Влајић оценио је данас да се шеф Еулекса меша у посао правосудних органа на Косову, јер је он то најављивао већ неколико дана.

Србија 27.08.2014 | 10:08
Еулекс се мијеша у правосуђе

"Ми смо решење о продужењу притвора добили јуче у подне, а шеф Еулекса је то знао и ако је тако то значи да се он меша у рад правосуђа и да је он то одредио, а не судија ", рекао је Влајић за ТВ Мост из Звечана.

Осврћући се на неуважавање гаранција Владе Републике Србије, Влајић је рекао да је први пут то учињено у случају Оливера Ивановића и Драгољуба Делибашића.

"Давање гаранције државе да ће неко бити доступан је институт међународног права ", објаснио је Влајић и нагласио да нема места слободном судијском уверењу када је гаранција дата.

"Да је било бекстава или да Србија некога није обезбедила да буде доступан правосуђу ту би било места слободном судијском уверењу, али ако су сви за које је Србија гарантовала били доступни правосуђу ту нема слободног судијског уверење ", рекао је Ивановићев адвокат.

Влајић је подсетио да се гаранције Владе Републике Србије уважавају и у Хашком трибуналу и нагласио да Србија гарантује и за Оливера Ивановића који је њен држављанин да ће бити доступан суду.

"Потпуно је нејасно зашто суд и јавни тужилац игноришу те гаранције када су оне у Хагу, у много важнијим и тежим предметима, биле признаване и поштоване и никада нису изневерене", рекао је Влајић.

Коментари / 0

Оставите коментар